Antrenorul Schumacher a schimbat sistemul la Timişoara, optând pentru un 4-4-2 “diamond”, cu Ziani, mijlocaş ofensiv, şi Bucşa – închizător. Din schemă a ieşit, pe merit, Guerriero, iar Pacar a fost trecut al doilea vârf, lâgnă Paolucci. Pe cele două benzi au evoluat, la început, Gavilă şi Zoubir.

Tactica presupunea o abordare ofensivă, în concordanţă că nevoia de puncte a Petrolului. Evident, Timişoara ameninţată de la distanţă şi de echipa ploieşteană, şi-a făcut planurile ei. Mai omogenă în primul rând, ACS Poli a fost şi cea care a legat mai bine jocul în prima repriză. A ratat deschiderea scorului la jumătatea ei, după ce Cobrea a respins greşit o centrare de pe stânga, direct la Hernandez. Iar golul prin care a condus pe tabelă la pauză a plecat din nimic şi a descoperit, încă o dată, problemele pe care echipa ploieşteană le are în defensivă. Dintr-un aut - şi ăla făcut complet aiurea de galben-albaştri –, mingea a ajuns nepermis de uşor în faţa porţii. Neatenţi, prinşi pe picior greşit, poziţionaţi eronat în teren, apărătorii au încasat-o de la Bărbuţ, care şutat din plin, fără şanse pentru Cobrea.

Lupii au avut şansa egalării rapide, la şutul lui Gavrilă, care a trecut de puţin pe lângă bară. Însă, în repriza a doua n-au mai avut nimic. Interesant este că Petrolul nu se poate baza chiar pe unii dintre jucătorii în care staful avea mare încredere înaintea reluării campionatului. Schumacher a renunţat chiar după primul meci la fundaşul stânga Be georgi şi la fundaşul central Inez, după cel de-al doilea, la Guerriero şi, în timpul celui de-al treilea, la Paolucci, în locul căruia astăzi a intrat foarte tânărul Mareş!

În orice caz, şi cu schimbări şi fără schimbări, Petrolul a fost şi rămâne o echipă nesigură din toate punctele de vedere, înceată şi în reacţii şi în gândire, previzbilă şi, evident, retrogradabilă.

Echipa antreantă acum de Schumacher încheie sezonul regulat pe ultimul loc şi întră în playout cu 4 puncte, după un parcurs la care au contribuit, într-o mai mare sau mai mică măsură, toţi cei care au plecat, au venit sau au rămas aici. Halal!

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (1-0)

Marcator: Bărbuţ (42)

ACS Poli: Strauss – Belu Iordache, Manuel Torres, Scutaru (cpt), D. Popescu – Melinte, Llorente (90+1 Doman) – Bărbuţ (86 Pisas), Javi Hernandez (70 Jenkins), O. Popescu – Elek. Antrenor: Florin Marin.

Petrolul: Cobrea (cpt) – David, Mişelăricu, Prestia, Pulhac – Gavrilă (66 Marinescu), Ziani, Bucşa, Zoubir – Pacar (77 Michail), Paolucci (57 Mareş). Antrenor: Constantin Schumacher.

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj) – Radu Iulius Timar (Bihor) şi Szabo Gero (Cluj).

Arbitru de rezervă: Mihai Florin Marcu (Oradea).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria) şi Aurel Beldeanu (Craiova).