Dezbaterea organizată de către Primăria Ploieşti privitoare la proiectul de acordare a subvenţiei municipale s-a transfomat spre final într-un cor de huiduieli şi bombăneli, din cauza unei intervenţii politice şi inoportune.

Cel care a iscat scandalul a fost consilierul municipal PDL, Gheorghe Sârbu, care deşi nu mai este lider al grupului politic – acest rol revenindu-i consilierului Iulian Bolocan, prezent şi el în sală -  a rămas la fel de vocal. În ciuda dezbaterii amiabile, care chiar luase tente tehnice, fără patimi, intervenţia consilierului Sârbu a turnat gaz pe rănile proprietarilor de la bloc.

„Dumneavoastră trebuie să ştiţi că până în primăvara acestui an, plăteaţi gigacaloria cu 160 de lei. Însă USL a votat în unanimitate scoaterea tuturor subvenţiilor de la Primărie, către dumneavoastră, ploieştenii care meritaţi...”, s-a încheiat brusc alocuţiunea la microfon a consilierului, suprimată de un cor de huiduieli.

„Eu nu am crezut că domnul Sârbu transformă dezbaterea aceasta într-una politică. Vechea administraţie nu a majorat tariful atunci când trebuia să o facă. Evident,  a picat pe umerii mei şi trebuie să respect legea”, a explicat Bădescu asistenţei.

Dezbaterea s-a încheiat scurt, Sârbu fiind urmat de un cor de huiduieli până pe stradă.