Poliţia Română va fi la datorie în această perioadă, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

În acest sens, şeful Poliţiei Române a dispus ca, în perioada 25 - 29 decembrie a.c., 11.019 poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de cei peste 10.000 de poliţişti care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, 7.634 sunt poliţişti de ordine publică, 1.786 poliţişti de la rutieră şi 1.599 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, 335 de poliţişti se vor afla în rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

De precizat că, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013-2014, sunt preconizate a se desfăşura 197 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), pe raza a 39 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, organizate în principal de primării, în pieţele mari centrale ale localităţilor.