Două adolescente de 18 ani aflat în pericol de înec în staţiunea Costineşti au fost salvate, miercuri dimineaţă, de pompieri şi salvamari, fiind transportate la spital.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, pompierii aflaţi pe ambarcţiunea din Costineşti se aflau, miercuri dimineaţă, în patrulare, iar la un moment dat au observat două persoane în pericol de înec. Acestea fuseseră luate de curenţi şi nu mai puteau să revină la mal.

Pompierii au fost ajutaţi şi de salvamarii din staţiune, reuşind să le aducă la ţărm pe cele două fete, care erau semiconştiente.

Cadrele medicale aflate pe plajă le-au resuscitat, iar cele două adolescente, în vârstă de 18 ani, şi-au revenit. Ele au fost transportate la spital.

De la începutul sezonului estival şi până în prezent, şase persoane au murit înecate pe litoral, iar o alta, o fată în vârstă de 11 ani din Republica Moldova, a dispărut în mare la Eforie Nord, în urmă cu o săptămână, iar trupul său nu a fost găsit deocamdată. Scafandrii de la ISU Dobrogea au reînceput miercuri dimineaţă căutărei fetei dispărute.