Peste 10.000 de turişti se află în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece Revelionul, câteva sute de iubitori ai sporturilor de iarnă aflându-se pe pârtiile din Azuga, Buşteni şi Sinaia, unde stratul dezăpadă măsoară peste 25 de centimetri.

Aproape toate locurile de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate la acest sfârşit de an, multe dintre rezervări fiind făcute în ultimele zile, după ce la munte a nins şi se poate schia în condiţii foarte bune.

Potrivit salvamontiştilor, funcţionează în condiţii normale toate instalaţiile de transport pe cablu.

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei şi din Braşov s-au cazat încă de marţi, astfel încât miercuri Drumul Naţional 1 nu mai este aglomerat.

Preţurile practicate anul acesta de hotelierii de pe Valea Prahovei sunt comparabile cu cele de anul trecut. Preţul pentru cazare porneşte de la 176 de lei de persoană pe noapte la pensiuni şi poate ajunge la peste 2.000 de euro pentru o vacanţă de cinci nopţi la hotelurile de lux. Tarifele practicate de Revelion sunt de două sau chiar de trei ori mai mari decât cele pentru vacanţa de Crăciun. Spre deosebire de alţi ani, când locurile de cazare pentru staţiunile de pe Valea Prahovei erau rezervate în totalitate cu câteva săptămâni înainte, anul acesta au fost locuri disponibile până cu câteva zile înainte de Revelion.

Mediafax