Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 6:20:16

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


METEO: Cum va fi vremea în această săptămână


5 decembrie 2016

citeşte totul despre:
anm,
vremea,
meteo,
saptamana,
munteniarating  rating  rating  rating  rating     (527 vizualizări)

Conform prognozei, în Banat, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 6 grade şi minimele între -4 şi 2 grade.

O uşoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei şi nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 şi 7 grade, iar noaptea de -2...-1 grad. Precipitaţii vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalul 6-11 decembrie, când, vor fi moderate şi însemnate cantitativ. 

În Crişana, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima decadă a lunii decembrie. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între 2 şi 4 grade şi minime între -6 şi 1 grad. Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei.

Mediile vor fi de 3...4 grade, pentru temperaturile maxime şi -5...-2 grade, pentru cele minime. Precipitaţii vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalul 5-11 decembrie, când vor fi moderate şi însemnate cantitativ. 

ANM estimează că în Transilvania, regimul termic de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne şi sub acesta la cele diurne. Majoritatea temperaturilor vor fi uşor mai mari decât cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între 1 şi 3 grade şi minime între -7 şi -4 grade, mediate pe regiune. Precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate şi însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 6-11 decembrie 

Pentru Maramureş, estimarea ANM arată că vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe întreg intervalul de prognoză. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade şi minime de -5 şi -3 grade. Precipitaţii vor fi în cea mai mare parte a timpului, mai consistente în intervalul 4 -11 decembrie.

ANM anunţă că în Moldova variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta şi de la o noapte la alta; majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între 2 şi 4 grade, iar minimele vor fi de -3...-4 grade. Vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, în general slabe, exceptând perioada 6-11 decembrie când vor deveni mai consistente.

În Dobrogea, regimul termic va fi în scădere până la sfârşitul acestei luni, apoi va creşte uşor, însă începând din 5 decembrie, variaţiile de la o zi la alta şi de la o noapte la alta nu vor fi semnificative.

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Media, pe regiune, va fi de 5...6 grade la maxime şi de 0...1 grad la minime. Probabilitatea pentru precipitaţii, în general slabe, va fi mai ridicată în perioada 6-11 decembrie, în restul timpului acestea fiind posibile doar trecător

ANM prognozează pentru Muntenia că media regională a temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade, iar a celor minime de -3...-2 grade, în general mai mari decât cele ce ar fi normale. Vor fi condiţii de precipitaţii în aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în intervalul 6-10 decembrie. 

În Oltenia, în cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit. Doar valorile nocturne din perioada 5-11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei.

În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 6 grade, iar temperaturile minime între -3 şi -1 grad. Vor fi posibile precipitaţii în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalul 6-10 decembrie.

Pentru zona montană, ANM estimează că vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopţilor cât şi în cursul zilelor.  Vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3...-2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de -6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioada 5-11 decembrie. 

Mediafax


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online