TITLURILE ZILEI:
• Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    • Dragnea, referitor la impozitul global: S-ar putea renunţa la consultanţii fiscali şi plata impozitelor să se facă informatizat    • Programul "Prima chirie". Cine poate beneficia de banii de la stat    • Creşterea valorii amenzilor a determinat creşterea cu 72% a vânzărilor de kituri „mâini libere”    • Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar    • Zăpadă de cinci metri pe Transfăgărăşean    • Hipodromul Ploieşti găzduieşte, duminică, o nouă reuniune oficială de trap!    • Sindicatul Romatsa: Va fi declanşată greva generală în 30 mai, pe termen nelimitat    • Vehiculele vor primi certificat ITP dacă au defecţiuni minore, iar la defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile    • 11 iunie, alegeri în Prahova! Cine sunt candidaţii?    • Parcul Mihai Viteazul, sedus şi abandonat de şefii din Primăria Ploieşti FOTO    • Bancul zilei din data de 26 mai 2017    • Maxima zilei - 26 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 26 mai 2017 8:34:31

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Amplă acţiune de ecologizare în Deltă cu prilejul Zilei Internaţionale a Dunării


30 iunie 2015

citeşte totul despre:
activi,
apelor,
administratiei,
fenomene,
ecologizare,
deseuri,
peturile,
organizata,
mediului,
mahmudia,
inundatii,
gunoi,
ultima,
sulina,
dunarearating     (32 vizualizări)

Câteva sute de copii şi adulţi au participat, luni, de Ziua Dunării, la o amplă acţiune de ecologizare în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, organizată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD).

Acţiunile de strângere a deşeurilor de pe malurile fluviului s-au desfăşurat în şapte localităţi situate în zone diferite ale Rezervaţiei. Astfel, pe braţul Sulina, un grup de 30 de voluntari a curăţat malul Dunării din apropiere de localitatea Ilganii de Sus, alţi aproape 30 de voluntari strângând pet-urile din apropiere de localitatea Maliuc.

Cel mai mic dintre participanţii la acţiunea desfăşurată în apropiere de Maliuc, Ionuţ Sebastian, are şapte ani şi spune că învaţă în clasa I la şcoala din localitatea Gorgova. Ştie să folosească cleştele pentru deşeuri, dar preferă să intre printre pietrele de pe dig pentru a scoate un pet neobservat de ceilalţi voluntari.

De asemenea, elevii şcolii din localitatea Crişan, situată pe braţul Sulina al Dunării, au participat în ultima săptămână la mai multe acţiuni prilejuite de Ziua Dunării, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Rezervaţiei. "De aproape o săptămână ne pregătim pentru acest eveniment. Copiii au realizat postere despre Deltă, Dunăre şi au învăţat şi poezii", a afirmat Monica Cacencu, agent ecolog al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Potrivit preşedintelui SDD, Liviu Mihaiu, acţiuni similare celor de la Maliuc şi Crişan s-au desfăşurat şi în Sfântu Gheorghe, Mahmudia, Murighiol, localităţi situate pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, precum şi şi localităţile Gorgova şi Partizani.

"Lipsa unui sistem integrat de management a deşeurilor transformă Delta într-o ladă de gunoi a tuturor. Noi avem o concepţie falsă că natura este infinită, dar tot ce aruncăm în Dunăre ne afectează calitatea vieţii. Avem posibilitatea de a fi activ şi de a ne apăra această piesă unică de patrimoniu şi sperăm ca cei mici să salveze ceea ce noi nu am reuşit", a declarat Liviu Mihaiu.

Ziua Internaţională a Dunării este marcată anual, pe data de 29 iunie, după ce în anul 1994, la Sofia, Bulgaria, s-a semnat Convenţia privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a evidenţia dorinţa acestora de a adopta măsuri şi strategii comune pentru protejarea fluviului Dunărea, fie că este vorba de fenomene extreme, secetă sau inundaţii, fie că este vorba despre poluări accidentale. Astfel, pe malurile fluviului au loc festivaluri, întâlniri publice sau evenimente distractiv-educative.

Acţiunea a fost organizată cu sprijinul Coca-Cola HBC România.

În România, Ziua Dunării se organizează de 11 ani, mesajul evenimentului internaţional din acest an fiind "Fiţi activi pentru o Dunăre curată!".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi tineri se duc in parc.
Se aseaza in iarba…ea timida, el indraznet…
Pe masura ce se lasa noaptea, mai multe cupluri de indragostiti se asaza in iarba, in jurul lor.
La un moment dat, ea romantica:
– Ce frumos canta greierii!…
El nervos:
– Nu sunt greieri, sunt fermoare!!! …
„Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile.” — Iosif Stalin

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online