Cu prilejul evenimentelor organizate la Castelul Peleş cu ocazia aniversării zilei de naştere a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Alteţa Sa va face şi o vizită Primăriei oraşului Sinaia, care funcţionează în acelaşi sediu de pe Bulevardul Carol I de 110 ani.

„Istoria oraşului Sinaia este strâns legată de istoria Familiei Regale. Sunt onorat de această vizită în acestă zi importantă în care Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta îşi aniversează ziua de naştere. Cu această ocazie îi voi prezenta Alteţei Sale cele mai importante proiecte ale oraşului nostru.” a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Administraţia locală funcţionează în actuala clădire din bulevardul Carol I, din luna mai a anului 1905 (anul acesta se împlinesc 110 ani), atunci când s-au cumpărat la iniţiativa Regelui Carol I al României, vila şi terenul în suprafaţă de 3 500 mp, conform ofertei  din 21 decembrie 1904.

În partea de jos a curţii erau grajduri, un şopron pentru căruţe şi trăsuri, camere de locuit pentru personal şi Serviciul de Stingere a Incendiilor.

În ianuarie 2012, la iniţiativa primarului Vlad Oprea au demarat lucrările de consolidare şi modernizare ale clădirii, printr-un proiect finanţat de Banca Mondială şi de la bugetul local. În luna decembrie 2014 ele au fost finalizate.