Samsung Galaxy Note Pro 12.2 e acel tip de gadget ciudat, despre care nu ştii dacă e inovaţie sau umplutură. E o tabletă cu un ecran uriaş, dar care nu e destinată mobilităţii. Noi am descoperit un gadget numai bun pentru oamenii de birou, dar la un preţ mare.Samsung Galaxy Note Pro 12.2 e încercarea Samsung de a demonstra că tabletele nu trebuie să fie doar de 10 inci. Dar unde se termina graniţa dispozitivelor mobile de poşetă şi începe cea a laptopului?

Samsung vrea să fi găsit reţeta ideală, dar are un adversar – Android. Galaxy Note Pro 12.2 a fost prezentată pentru prima dată la finalul anului trecut şi a surprins pe toată lumea. Samsung e o firmă cunoscută pentru că acoperă toată plaja de dimensiuni, dar acum au exagerat. Cu toate acestea, i-au dat o identitate acestei tablete, una de business, ceea ce este esenţial.

Dacă Samsung vrea să-şi păstreze relevanţa, fiecare produs al lor ar trebui să aibă un public ţintă, o identitate şi câteva aşteptări. Samsung Galaxy Note Pro 12.2 a fost un gadget ciudat, cu care ne-am simţit pe alocuri bine, dar uneori era obositor. Obositor de cărat, obositor de asamblat (tastatură, mouse, alimentare). Dar e o maşină de entertainment bună, la fel ca şi una de colaborare la birou.

Alternativa la această tabletă rămâne Microsoft Surface Pro 3, care are aceeaşi dimensiune. Deşi nu am testat încă acel dispozitiv, el se prezintă mai mult ca un laptop, decât ca o tabletă. Surface Pro 3 are Windows 8.1, care are şi modul desktop, este destul de subţire şi foarte puternic. Diferenţa însă o face preţul, pentru că Surface nu e un dispozitiv pentru orice buzunar. Alte tablete, nu cum am zis în video (nu au fost lansate de Asus la Computex) sunt câteva tablete de la Asus mai vechi, dar şi Asus Transformer Pad de 10 inci, care vine cu acel ecran care se introduce într-un dock de tastatură.