Într-o perioadă în care am devenit din ce în ce mai reticenţi la a ne salva conţinut online, cei de la Microsoft lansează serviciul Bing Saves. Noul serviciu online de bookmark-uri Bing Saves a depăşit perioada în care s-a aflat într-un beta restrâns, iar acum nu numai este disponibil tuturor, chiar dacă îşi va păstra pentru încă o perioadă titulatura de beta. Serviciul s-ar putea să înfăţişeze un concept care să vă încânte. Poate fi accesat la www.bing.com/saves.

În primul rând, Bing Saves vă permite să salvaţi bookmark-uri în mai multe metode, fie direct din rezultatele unei căutări pe Bing, fie printr-un click pe un bookmarklet, fie manual. Partea manuală implică introducerea de adrese în fereastra capturată mai sus. Respective link-uri web vor rămâne asociate contului vostru Microsoft şi pot fi accesate de pe orice dispozitiv pe care v-aţi autentificat cu acelaşi nume de utilizator şi parolă. Bing Saves mai include însă două butoane interesante. Unul dintre ele vă duce la Trending, unde puteţi vedea cele mai salvate adrese la un anumit moment.

Al doilea, marcat Public Feed, încearcă să vă ofere pagini web de interes pentru voi, deşi utilitatea sa va creşte doar după ce veţi folosi pentru o perioadă îndelungată serviciul. Dacă aveţi o fascinaţie pentru reţele sociale, respectivele bookmark-uri pot fi partajate, li se pot adăuga diverse tag-uri sau chiar şi comentarii pe care le poate vedea oricine. Cu toate că în acest moment mai există câteva servicii similare ca funcţionalitate, faptul că Bing Saves funcţionează exclusiv online, fără să fie necesar să instalaţi vreo aplicaţie specială, mi se pare un plus important.