Ceasul inteligent de la Apple naşte tot mai mult interes pentru fanii gadgeturilor, deşi deocamdată nu există informaţii clare, ci doar zvonuri. Cei de la San Francisco Chronicle spun că ceasul inteligent al celor de la Apple ar putea avea o funcţie prin care să poată preveni atacurile cardiace.

Senzorul ar urma să detecteze un posibil infarct monitorizând sunetul pe care îl produce sângele în timpul circulaţiei. Deocamdată nu e foarte clar cum va funcţiona întregul sistem.

Un alt zvon legat de ceasul Apple este aceeea că echipa condusă de Tim Cook ar lucra la versiuni de ceas atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Evident, versiunea pentru femei ar urma să fie cu ecran mai mic şi cu o curea care să se potrivească la mâna unei doamne sau domnişoare.

Smartwatch-ul Apple pentru femei ar urma să aibă un ecran de 1,3 inci, iar cel pentru bărbaţi de 1,7 inci.
 
Ce-i drept, recent, au apărut informaţii care arată că specialiştii Apple testează smartwatch-uri cu mai multe dimensiuni de display-uri OLED flexibile. În ceea ce priveşte partea tehnică a ceasului, acesta ar urma să funcţioneze cu sistemul de operare iOS şi să aibă încorporat asistentul personal SIRI.

Prin urmare, o mare parte dintre funcţiile care sunt acum pe iPhone sau iPad le-ai putea avea în viitor la mâna stângă.
Ceasul inteligent pe care îl pregătesc cei de la Apple ar putea avea câteva funcţii inovative pentru un astfel de gadget. Potrivit analistului Brian White, de la fondul de investiţii Cantor Fitzgerald, citat de venturebeat.com, smartwatch-ul Apple ar putea avea opţiuni de conectare la sisteme inteligente de control al electrocasnicelor şi al altor aparate din casă.

De exemplu, cu ajutorul ceasului Apple ai putea să aprinzi televizorul sau să controlezi  sistemul audio, să dai drumul la aparatul de aer condiţionat sau să reglezi intensitatea luminii din cameră. Potrivit lui White, specialiştii de la Apple urmăresc să integreze ceasul lor în sistemele caselor inteligente.
 
Pe piaţă există deja câteva astfel de ceasuri inteligente. Cele mai recente lansate sunt Samsung Galaxy Gear, Sony Smartwatch şi Pebble. Cele trei se pot conecta cu smartphone-ul, iar toate notificările de email, SMS-uri şi alte tipuri de mesaje îţi apar pe display-ul ceasului.