Sloturile reprezintă o industrie în sine, formând cea mai importantă secţiune din orice cazinou online. În prezent, poţi avea acces la orice oră, de oriunde te-ai afla, la mii de păcănele, printr-o simplă atingere a ecranului telefonului. Este un stadiu la care s-a ajuns datorită progresului tehnologic, dar şi inovaţiilor aduse de producătorii jocuri, de la an la an.
Între primul aparat de păcănele şi cele de astăzi sunt diferenţe foarte mari. De exemplu, primul slot avea o singură combinaţie de câştig, în timp ce sloturile moderne au sute de mii de combinaţii posibile. Dar chiar, ştii când au apărut păcănelele şi cine le-a inventat? Este o istorie interesantă.
Totul a început la finalul secolului al XIX-lea
Trebuie spus că jocurile de noroc i-au fascinat pe oameni încă din antichitate. Se spune că Marele Zid Chinezesc, una dintre cele şapte minuni ale lumii, a fost construit din banii strânşi de împărat prin vânzarea biletelor pentru un joc de loterie. De asemenea, jocurile de cărţi sau de zaruri (confecţionate din oase) sunt atestate din cele mai vechi timpuri.
În ceea ce priveşte păcănelele, este evident că au fost inventate mai recent în raport cu perioada de dinainte de Hristos, întrucât un asemenea aparat nu a putut să apară decât după mai multe inovaţii în domeniul mecanicii. Se consideră că primul joc de sloturi care semăna (cât de cât) cu aparatele din ziua de astăzi a fost lansat pe piaţă la finalul secolului al XIX-lea, de compania „Sittman and Pitt” din New York. Rolele erau acţionate de o manetă, iar simbolurile erau reprezentate de fructe.
Unii dintre cei care au studiat presa vremii au ajuns la concluzia că inginerii de la „Sittman and Pitt” s-au inspirat din invenţia lui Charles Fey, care, în 1898, a montat în service-ul său auto un aparat cu trei role şi o linie pe care l-a numit „Liberty Bell”. Simbolurile care se puteau opri pe role erau, în ordinea descrescătoare a valorii: clopotul libertăţii, inima roşie şi inima neagră, diamantul, sabia, potcoava, steaua (asociată cu două potcoave). Fey nu şi-a patentat invenţia, astfel că mulţi au preluat-o şi, beneficiind de posibilităţi superioare, au dezvoltat-o. Pe de altă parte, sunt şi istorici care susţin că Fey este cel care a preluat o invenţie a companiei „Sittman and Pitt”. Este o dispută de tipul „oul sau găina”.
De la sloturile mecanice la cele electrice
La începutul secolului al XX-lea, jocurile de noroc au fost interzise în unele ţări. Totuşi, chiar dacă şi păcănelele deveniseră ilegale, producţia aparatelor Liberty Bell a continuat, intrând sub „imperiul” fructelor. Şi în prezent, printre cele mai populare sloturi sunt cele cu fructe şi cu şeptari.
Anul 1907 este de referinţă în istoria păcănelelor, pentru că producătorul Herbert Mills a lansat un nou aparat, denumit Operator Bell, care avea pe role simbolul „BAR” (prezent în foarte multe jocuri moderne). Acesta a fost comandat la scară largă şi, în câteva luni, putea fi găsit numeroase baruri, săli de bowling, magazine, saloane, tutungerii şi magazine mici, în care abia dacă aveau loc trei-patru persoane în acelaşi timp.
De la acel punct, dezvoltarea a fost un proces firesc, producătorii întrecându-se în elemente de design şi în mecanisme de câştig. Deocamdată, vorbim numai de aparate mecanice, pe arcuri declanşate de o manetă. Abia în anul a fost lansat primul aparat electromecanic, de către „Bally Systems”. Slotul a fost „Money Honey” („Mierea banilor”), iar mânerul nu mai acţiona un arc, ci funcţiona ca un fel de întrerupător pentru un circuit electric. De asemenea, acest aparat a fost primul care oferea un câştig echivalent cu 500 monede.
Sloturile video au apărut în Las Vegas
Fortune Coin, o companie din Las Vegas, a lansat primul video slot în 1976. Aparatul avea un monitor de 47,5 centimetri şi a fost montat pentru prima oară în Las Vegas Hilton Hotel. „Păcăneaua” revoluţionară a devenit rapid o atracţie pentru pasionaţi de jocuri de noroc din toată lumea, dar din această categorie făceau şi indivizi puşi pe trişat, care au găsit modalităţi să manipuleze rezultatul jocului. Treptat, compania a introdus setări de siguranţă şi a obţinut licenţa de la Nevada State Gaming Commission. Doi ani mai târziu, după ce IGT a cumpărat Fortune Coin, a început dezvoltarea la scară industrială a video sloturilor.
În 1996, WMS Industries Inc. a lansat “Reel ‘Em”, un slot care acorda runde bonus. Treptat, au fost introduse tot felul de alte funcţii speciale, iar păcănelele au devenit cel mai important segment din industria de gambling. Tendinţa a atins punctul culminant o dată cu dezvoltarea cazinourilor online, iar investiţiile în noi tehnologii au fost tot mai mari. Astfel, s-a ajuns la mecanismele cu sute de linii de plată şi la elemente grafice care rivalizează cu cele din desenele animate.
Contează mult şi promovarea făcută de operatorii de jocuri de noroc. Cele mai multe dintre ofertele promoţionale au în prim plan păcănelele. Un exemplu ar fi MrBit Casino no deposit, care propune inclusiv oferte online fără depunere, pentru ca jucătorii să poată experimenta câte ceva dintre cele peste 1700 de sloturi din ofertă.
Ştii când au apărut păcănelele şi cine le-a inventat? Află istoria sloturilor
6 aprilie 2022
(67 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Google va avantaja ştirile originale în motorul său de căutare
(13 septembrie 2019)
29 vizualizări
SUA au interzis smartphone-urile Galaxy Note 7 la bordul avioanelor
(16 octombrie 2016)
268 vizualizări
Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un logo special
(1 decembrie 2014)
50 vizualizări
5 telefoane bune care costă sub 700 de lei în această perioadă
(26 septembrie 2017)
632 vizualizări
HONOR Magic 5 Pro: Dispozitivul tău go-to pentru muncă şi joacă
(3 mai 2023)
113 vizualizări
Cum trebuia să arate Samsung Galaxy S8. Cele mai inovative dotări au lipsit din versiunea lansată pe piaţă
(26 iunie 2017)
147 vizualizări
Probleme de funcţionare pentru WhatsApp. Utilizatorii raportează că nu pot trimite mesaje text şi fişiere multimedia atât în conversaţiile private, cât şi pe grupuri.
(25 octombrie 2022)
43 vizualizări
Noua eră a nano-tehnologiei
(28 septembrie 2014)
105 vizualizări
Nouă ani de YouTube
(26 aprilie 2014)
67 vizualizări
Numărul românilor care îşi fac cumpărăturile pe internet este, în creştere
(31 mai 2014)
56 vizualizări
Cel mai ieftin telefon de selfie-uri
(21 august 2014)
170 vizualizări
Mi World este cel mai puternic computer portabil cu Android
(21 martie 2014)
136 vizualizări
A fost inventată salteaua care te anunţă dacă te înşeală
(17 aprilie 2016)
378 vizualizări
Cum au pătruns monedele crypto în industria jocurilor de noroc - Iată ce ar trebuii să ştii
(8 iunie 2024)
11 vizualizări
Facebook, WhatsApp şi Instagram, indisponibile în mai multe zone din lume. Reacţia celor de la Facebook
(3 iulie 2019)
205 vizualizări
FBI: Guccifer 2.0, o creaţie a ruşilor, NU este român aşa cum se pretindea
(3 ianuarie 2017)
293 vizualizări
Skype pentru Android permite programarea apelurilor
(3 februarie 2016)
54 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Găsirea ceasului inteligent potrivit poate fi o sarcină descurajantă. Cu atât de
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole
-
Tradiţii şi obiceiuri de Moş Nicolae
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Legenda lui Moş Nicolae: cum s-a născut tradiţia cadourilor lăsate în ghetuţe
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Ce e interzis să faci de Sfântul Nicolae?
Publicat la data de 6 decembrie 2024
-
Care sunt obiceiurile comune ale stilului de viaţă care cresc tensiunea arterială
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Planuri eficiente de sănătate a inimii pentru adulţi în vârstă
Publicat la data de 15 decembrie 2024
-
DOCUMENT. Motivarea CCR. De ce au fost anulate alegerile prezidenţiale
Publicat la data de 7 decembrie 2024
-
Cum să alegi ceasul inteligent potrivit pentru tine
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Cum cauzează stresul creşterea tensiunii arteriale?
Publicat la data de 5 decembrie 2024
-
Shining Crown Slot: Tot ce Trebuie să Ştii despre Jocul Popular
Publicat la data de 10 decembrie 2024