Specialiştii în gadgeturi sunt de părere că anul acesta va fi dominat de smartwatch-uri. Archos va prezenta săptămâna viitoare un ceas inteligent care funcţionează tandem cu un smartphone.

Din câte se pare, ecranul este un pic curbat, iar cureaua este din plastic. Conectat cu telefonul, pe ecranul ceasului îţi vor apărea mesaje, apeluri nepreluate şi diverse alte alerte ale smartphone-ului.

Deocamdată, cei de la Archos nu au anunţat niciun preţ.

Pe piaţă există deja câteva astfel de ceasuri inteligente. Cele mai recente lansate sunt Samsung Galaxy Gear, Sony Smartwatch şi Pebble.

Şi Apple ar pregăti un ceas inteligent. Potrivit analistului Brian White, de la fondul de investiţii Cantor Fitzgerald, citat de venturebeat.com, smartwatch-ul Apple ar putea avea opţiuni de conectare la sisteme inteligente de control al electrocasnicelor şi al altor aparate din casă.

De exemplu, cu ajutorul ceasului Apple ai putea să aprinzi televizorul sau să controlezi  sistemul audio, să dai drumul la aparatul de aer condiţionat sau să reglezi intensitatea luminii din cameră. Potrivit lui White, specialiştii de la Apple urmăresc să integreze ceasul lor în sistemele caselor inteligente.