7 greşeli care îţi pot strica maşina de spălat. Ce este interzis să faci. Maşina de spălat reprezintă o necesitate. Probabil ai aflat de la părinţii tăi cât de greu le era să spele rufele de mână, iar unele pete erau absolut imposibil de scos. Astfel, că trebuie să ai foarte mare grijă de maşina ta de spălat ca să nu se strice şi să-şi facă treaba cât mai mulţi ani. În acest articol veţi afla care sunt greşelile pe care le facem atunci când folosim acest aparat şi cum îi putem prelungi viaţa.

 

7 greşeli care îţi pot strica maşina de spălat

 

De cele mai multe ori, noi suntem principalii vinovaţi atunci când maşina de spălat se strică, deoarece nu respectăm instrucţiunile şi facem numeroase greşeli atunci când o folosim. Specialiştii au realizat un studiu recent care arată faptul că una din trei maşini are nevoie de reparaţii în primii şase ani de utilizare. În continuare vă vom prezenta care sunt cele mai frecvente lucruri pe care le facem şi nu sunt deloc recomandate pentru durata de viaţă a maşinilor de spălat.

 

1. Foloseşti prea mult detergent

Mulţi oameni au tendinţa de a folosi cât mai mult detergent, deoarece au impresia că, în acest mod, hainele se vor spăla mai bine. Acest lucru este fals! Specialiştii care repară maşinile de spălat ne recomandă să folosim doar jumătate din sertar.

 

Utilizarea unei cantităţi mari de detergent poate duce la probleme mari, cum ar fi excesul de spumă care poate bloca întregul mecanism al maşinii. De asemenea, sertarul pentru detergent trebuie curăţat frecvent pentru a îndepărta orice reziduri de detergent sau balsam. În caz contrar, acestea pot bloca orificiile din sertar şi pot apărea scurgeri din acesta.

 

2. Curăţăm filtrul foarte rar sau deloc

Filtrele de la maşinile de spălat sunt foarte importante, deoarece acolo se acumulează tot felul de scame sau lucruri care nu ar avea ce să caute în cuvă. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu maşina de spălat. Furtunul poate fi desfăcut iar filtrul scos şi curăţat.

 

3. Punem prea multe haine la spălat

Chiar dacă aveţi o grămadă de haine de spălat, nu este o idee bună să suprasolicitaţi maşina. În primul rând, hainele nu se vor curăţa bine. În al doilea rând, suprasolicitarea maşinii de spălat va scurta durata de viaţă a pieselor sale. De asemenea, hainele trebuie aranjate cât mai uniform în interiorul cuvei, nu înghesuite într-o parte sau alta.

 

4. Maşina de spălat trebuie aşezată pe o suprafaţă cât mai plană

Uneori maşina de spălat se zdruncină foarte tare, mai ales când ajunge la programul de stoarcere. Astfel, podeaua trebuie să fie complet plană pentru ca anumite piese sau părţi să nu se strice mai repede decît este cazul.

 

5. Folosim detergentul greşit

Există anumiţi detergenţi speciali creaţi pentru maşina de spălat. Ei bine, doar pe aceia trebuie să-i folosim. În cazul în care folosiţi alt detergent, acesta poate produce foarte multă spumă care strică maşina de spălat.

 

6. Nu folosim un produs anticalcar

Cel mai mare duşman al unei maşini de spălat este calcarul. Astfel, folosirea unui produs anticalcar devine o necesitate, mai ales dacă locuiţi într-o zonă în care apa are o duritate mai mare. De asemenea, există şi o metodă naturală şi eficientă pentru a scăpa de el. Se punc doi litri de oţet în sertarul pentru detergent, apoi tot acolo se adaugă 200 de grame de bicarbonat de sodiu. Se porneşte maşina (fără rufe) la un program mediu de funcţionare şi se va curăţa singură.

 

7. Maşina de spălat trebuie aerisită

Este foarte important ca după fiecare spălare să lăsaţi deschisă uşa maşinii pentru a permite uscarea. În acest fel, se previne formarea mirosurilor şi a mucegaiului, în interiorul aparatului.

 

 

 

 

Sursa: www.stiridinlume.ro