Tehnologia copy paste ne-a salvat pe toţi de la pierderea de timp necesară pentru a transcrie texte lungi dintr-un loc într-altul.

Fiecare dintre noi a avut nevoie, cel puţin la un moment dat, să copieze un text lung dintr-o parte într-alta. Dacă n-ai dispozitive Apple, nu e tocmai uşor. Poţi fie să recurgi la Word, în care să salvezi textul şi să-l trimiţi mai departe prin fişiere .doc. De asemenea, poţi folosi şi Google Docs, unde poţi salva un text, iar acesta ţi se va salva automat un cloud pentru a avea acces la acesta şi de pe alte dispozitive.

 

Totuşi, cel mai probabil nu ştiai că există o soluţie şi mai uşoară prin care poţi da copy paste de pe un dispozitiv pe altul, direct din browserul Chrome.

 

Utilizatorii dispozitivelor Apple ştiu că acţiunea este destul de uşor de realizat pe acestea. Situaţia se complică puţin când nu deţii un device cu iOS, macOS sau iPadOS. Totuşi, nu este imposibil.

 

Cum copiezi text de pe un dispozitiv pe altul pentru produsele Apple

În această situaţie, poţi folosi opţiunea numită Clipboard Universal. Cu ajutorul acesteia,

 

Poţi copia conţinut precum text, imagini, fotografii şi clipuri video de pe un dispozitiv Apple, apoi poţi lipi conţinutul pe un alt dispozitiv Apple. Aceasta funcţionează atât pe Mac, iPhone, iPad, cât şi pe iPod touch.

 

Pentru a configura opţiunea şi a face acţiunea de copy paste mai uşoară trebuie ca fiecare dispozitiv pe care îl deţii să fie conectat la iCloud cu acelaşi ID Apple, să aibă activate conectivitatea Bluetooth, Wi-Fi şi funcţia Handoff.

 

Apoi, de fiecare dată când vei da copy, conţinutul este adăugat în mod automat la clipboardul de pe celălalt dispozitiv din apropiere. Rămâne acolo un timp scurt sau până la înlocuirea acestuia prin copierea altui conţinut pe oricare dintre dispozitive. Tot ce trebuie să mai faci e să dai paste pe celălalt dispozitiv pe care vrei să copiezi textul.

 

Cum poţi da copy paste de pe un dispozitiv pe altul în Chrome

Pentru dispozitivele din afara universului Apple, lucrurile stau puţin mai complicat, însă nu e imposibil. Pentru a putea face asta, ai nevoie de browserul Chrome de la Google pe toate dispozitivele pe care vrei să le foloseşti, dar şi să fi conectat la acelaşi cont de Google pe toate.

 

Primul pas este să adaugi textul chrome://flags în bara de căutare şi să dai enter. Îţi va apărea o listă de experimente care sunt, în esenţă, proiecte la a căror implementare lucrează Google. Acestea nu sunt încă disponibile implicit în browser.

 

Al doilea pas pentru un copy paste mai facil îl reprezintă permisiunea activării a trei opţiuni, numite Enable receiver device to handle shared clipboard feature, Enable shared clipboard feature signals to be handled şi Sync Clipboard Service. Ca să-ţi fie mai uşor, le poţi căuta în lista lungă cu ajutorul CTRL+F.

 

După ce bifezi aceste opţiuni trebuie să apeşi butonul din josul pagini numit Relaunch Now.

 

În continuare, poţi selecta orice text din Chrome, iar apoi să apeşi click dreapta, iar funcţia îţi va arăta automat telefonul sau tableta pe care vrei să copiezi apoi textul.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro