Meizu 16Xs este ceea ce pare a fi răspunsul companiei la dispozitivele mid-range premium, echipate cu hardware performant şi funcţii avansate, cu o construcţie de calitate. Diferenţa între acest model şi dispozitivele Samsung Galaxy A70, de exemplu, este preţul, Meizu reuşind să aducă acest telefon pe piaţă la jumătate din preţ.

 

Cu toate acestea, nu par să existe prea multe compromisuri. Avem un ecran de 6,2” Super AMOLED cu rezoluţie Full HD+ (2.232 x 1.080 pixeli), un senzor de amprentă în ecran şi niciun notch sau perforare. Camera foto frontală de 16 megapixeli este integrată deasupra display-ului, într-o ramă destul de subţire. Această ramă este vizibilă şi sub display, făcând design-ul acestui model să fie simetric.

 

La interior găsim un chipset Snapdragon 675, 6 GB memorie RAM şi posibilitatea de a alege între 64 sau 128 GB spaţiu de stocare intern. Acumulatorul de 4.000 mAh ar trebui să asigure cel puţin o zi de utilizare normală, în timp ce încărcarea rapidă mCharge la 18W ar putea asigura timpi minimi de aşteptare pentru alimentarea cu energie.

 

Având în vedere preţul de pornire de numai 220 de euro, ne-am fi aşteptat la o cameră mai puţin performantă din partea Meizu, însă nu este cazul. Compania a apelat la un senzor principal de 48 de megapixeli produs de Samsung (modelul S5KGM1), care foloseşte un senzor de adâncime de 5 megapixeli pentru realizarea de fotografii portret. Cea de-a treia cameră este una cu obiectiv ultra-wide de 8 megapixeli, cu deschidere de 118 grade.

 

Desigur, fiind vorba despre un smartphone Meizu, acesta va rula FlymeOS 7, versiunea companiei de Android 9.0 Pie. Meizu 16Xs se lansează în China pe 10 iunie, urmând să ajungă şi în magazinele din Europa în luna iulie. Preţul în China este de 1.698 yuan (220 euro) pentru versiunea cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare şi de 1.998 yuan (260 euro) pentru versiunea cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare.

 

Sursa : https://www.go4it.ro