Oficialii Microsoft nu mai ştiu la ce trucuri să apeleze pentru a te convinge să renunţi la Internet Explorer. Se pare că toate vulnerabilităţile browserului clasic nu reuşesc să sperie o serie de companii şi instituţii importante.

Obişnuinţa este cel mai periculos viciu cu care se confruntă marile companii de pe întregul mapamond. Instituţii importante pe care se bazează economia unei ţări sunt atât de reticente la schimbare, încât folosesc sisteme de operare de peste un deceniu la pachet cu browsere încărcate de vulnerabilităţi periculoase fără nicio urmă de luciditate. Pentru că utilizarea Internet Explorer în 2019 este precum o cutie a Pandorei în materie de probleme de securitate, Microsoft vine cu o nouă rugăminte.

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, americanii roagă organizaţiile şi firmele de diverse dimensiuni să îmbrăţişeze un browser modern. Încercând să le atace unde doare, Chris Jackson de la Microsoft a venit cu un avertisment important pentru companii. El este senior cybersecurity architect în cadrul gigantului din Redmond şi, în opinia sa, orice entitate care foloseşte Internet Explorer acum acumulează o grămadă de ”datorie tehnică”.

Avertismentul său se referă la faptul că orice entitate care alege calea uşoară de a rămâne în urmă cu adopţia noilor tehnologii, de fapt îşi creşte cheltuielile ulterior până la un prag absurd. E ca şi cum, toate proiectele respectivelor companii sunt pe termen scurt şi ignoră în totalitate consecinţele pe termen lung.

În anii trecuţi, cei de la Microsoft au făcut numeroase eforturi pentru a descuraja utilizarea în continuare a Internet Explorer, dar efortul lor a fost nul. Introducerea Enterpresie Mode în IE în 2014 a fost dedicată exact acestui tip de clienţi care sunt vizavţi de comunicatul americanilor. Încetarea suportului oficial pentru Internet Explorer 8, 9 şi 10 s-a produs în 2016, dar nici măcar acel gest extrem nu a avut rezultatul scontat, iar cei mai mulţi au ignorat riscurile situaţiei actuale. Faptul că niciun dezvoltator web nu-şi mai testează site-ul pe Internet Explorer şi are mari şanse să arate ciudat sau să se încarce aiurea este doar ”un bonus.”