Google anunţă că va renunţa la Allo, aplicaţia de chat pe care lansat-o cu surle şi trâmbiţe în septembrie 2016 ca pe un rival la Facebook Messenger şi WhatsApp.

 

Cimitirul de servicii Google se pregăteşte să primească un nou membru. Aplicaţia de chat Allo va fi închisă după ce doi ani nu a reuşit să-şi creeze o bază semnificativă de utilizatori.

 

Puţinii utilizatori ai aplicaţiei află acum că, de fapt, Google a încetat să mai lucreze la Allo din urmă cu mai multe luni şi că au timp să-şi salveze conversaţiile până în martie 2019, când va fi oprirea efectivă.

 

Echipa care a lucrat la Allo se ocupă acum de Android Messages şi lucrează la implementarea facilităţilor Allo în Android Messages.

 

Între timp, Google se concentrează pe protocolul RCS (Rich Communication Services). În viziunea Google, aceasta ar putea înlocui SMS-ul şi oferi în acelaşi timp elemente complexe de comunicare, întocmai aplicaţiilor de chat.

 

Însă, pentru asta Google are nevoie de implicarea operatorilor GSM, care ar trebui să dezvolte aplicaţii pe baza RCS şi de cel al producătorilor de telefoane care ar trebui să includă suportul necesar la nivel de device.

 

Când şi dacă va reuşi acest lucru, Google ar putea să ofere în sfârşit pe dispozitivele cu Android o experienţă similară cu cea creată de Apple cu iMessage.

 

“Vrem sa fiecare dispozitiv cu Android să ofere o experienţă de comunicare foarte bună în mod implicit” se arată în comunicatul oficial publicat de Google. O astfel de experienţă, dacă va fi într-adevăr pe placul utilizatorilor şi se va dovedi suficientă, ar putea elimina nevoia folosirii altor aplicaţii de chat, precum cele deţinute de Facebook.SMS-ul ar fi înlocuit cu RCS şi ar oferi toate funcţiile disponibile în aplicaţiile de chat în mod implicit.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro