Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că a primit aproape 300 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii electronice din România privind eliminarea taxelor pentru serviciul roaming.
În luna martie, ANCOM a anunţat că Orange şi Vodafone au fost sancţionaţi cu 180.000 de lei pentru aplicarea incorectă a regulamentului.
Preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a spus că neregulile depistate au fost sancţionate de Autoritate cu amenzi şi cu impunerea unor termene clare de remediere a acestora.
„Regulamentul nu prevede însă numai obligaţii pentru operatori, ci şi drepturi ale acestora, pentru a-şi stabili politicile comerciale în funcţie de strategia fiecăruia. Unul dintre aceste drepturi este acela că operatorii pot comercializa oferte fără roaming, adresate utilizatorilor care nu călătoresc în afara ţării sau care au alte opţiuni pentru situaţiile în care nu se află în ţară. Desigur, condiţia este ca operatorii să informeze corect şi complet utilizatorii cu privire la conţinutul ofertelor“, a declarat Grindeanu.
În urma controalelor efectuate de ANCOM, doi operatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 180.000 de lei pentru aplicarea incorectă a regulamentului european Roam like at home.
„Pentru că nu a notificat utilizatorii cu privire la faptul că a modificat clauzele contractuale (respectiv Termenii şi condiţiile generale de utilizare a serviciilor preplătite) referitoare la condiţiile în care este furnizat serviciul de roaming, Vodafone a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei, operatorul remediind problemele identificate înainte de termenul acordat de 90 de zile“, se arată în comunicat.
Omisiuni în contracte
Autoritatea a anunţat că, pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente, Orange şi Vodafone au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 50.000 de lei. Totodată, Vodafone a mai fost sancţionat cu o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în Termenii şi condiţiile generale de utilizare a cartelelor preplătite.
„De la intrarea în vigoare a regulamentului Roam like at home şi până în prezent, Autoritatea a primit aproape 300 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii electronice din România privind aplicarea acestuia. Aproximativ 100 din totalul acestora au vizat neinformarea cu privire la introducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele cu utilizatorii, 90 au vizat aplicarea politicii de utilizare rezonabilă conform Roam like at home, iar 57 dintre acestea s-au referit la comercializarea ofertelor fără roaming inclus“, se arată în comunicat. Alte plângeri din partea utilizatorilor s-au referit la faptul că nu au fost avertizaţi că urmează să li se aplice suprataxe în roaming, existenţa unor limite pentru cantitatea de date disponibilă în roaming şi neinformarea cu privire la modul în care acestea se aplică.
Sursa: Adevărul
Peste 300 de reclamaţii privind taxarea serviciului de roaming
20 septembrie 2018
(154 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
ANCOM îi avertizează pe românii care călătoresc în străinătate că minutele internaţionale incluse în abonamente nu pot fi utilizate în roaming
(9 august 2017)
431 vizualizări
Facebook plăteşte utilizatorii să-şi închidă contul şi e o propunere cât se poate de serioasă
(5 septembrie 2020)
129 vizualizări
Minirevolutie pe Twitter, care dubleaza numarul de caractere pentru un mesaj
(9 noiembrie 2017)
180 vizualizări
Angajaţi din toate ţările uniţi-vă… pe Facebook
(29 septembrie 2016)
51 vizualizări
P7 Xtreme, ceva special de la Allview
(4 aprilie 2014)
199 vizualizări
Electronice despre care nu ştiai că sunt româneşti
(15 februarie 2018)
1101 vizualizări
Cel mai mare motor de avion a fost testat în SUA
(21 aprilie 2016)
102 vizualizări
Facebook testează carduri similare cu cele din Google Now
(17 mai 2014)
47 vizualizări
Google Chrome va bloca download-urile nesigure
(11 februarie 2020)
41 vizualizări
Google cere despăgubiri de un miliard de dolari de la Uber
(13 octombrie 2017)
384 vizualizări
Archos, încă un ceas inteligent
(4 ianuarie 2014)
82 vizualizări
Apple va începe producţia de telefoane în India în următoarele luni, cu iPhone SE
(18 februarie 2017)
330 vizualizări
Giganţii Google, Apple şi Microsoft, desemnaţi cele mai valoroase branduri din lume în 2017. Pe ce loc se clasează Facebook
(7 iunie 2017)
85 vizualizări
Tehnologii autonome: evoluţii în sistemele de pilot automat şi vehicule autonome
(13 februarie 2024)
80 vizualizări
Yahoo Messenger va fi închis. Cât mai poţi folosi chatul adolescenţei tale
(10 iunie 2018)
259 vizualizări
Portalul de filme imdb.com închide forumul de discuţii
(10 februarie 2017)
319 vizualizări
Restructurare surprinzătoare: Google devine Alphabet
(12 august 2015)
40 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole