Dacă petreci foarte mult timp pe YouTube, cea mai nouă actualizare anunţată de compania americană te-ar putea încânta enorm.

Într-o lume ideală, tot conţinutul video care ajunge pe internet ar respecta o matriţă, ar utiliza acelaşi raport de aspect şi ar avea o rezoluţie similară. Din păcate, nu prea se întâmplă acest lucru, iar până de curând, cei de la YouTube nu făceau o treabă foarte bună în a facilita interacţiunea cu majoritatea tipurilor de filme din online. O actualizare anunţată printr-o postare pe YouTube va remedia situaţia în următoarele zile.

După cum se poate vedea în clipul de mai jos, videourile verticale se vor vedea exact aşa cum au fost imortalizate. În loc să le vezi cu o margine neagră de dimensiuni absurde pe lateriale, te vei putea bucura de ele pe întregul ecran, fără să mai fie rotite automat fără nici un sens, mai ales pe dispozitivele cu un raport de aspect de 18:9 ca iPhone X.

Întreaga zonă de redare din aplicaţia YouTube va fi capabilă să se adapteze la dimensiunea şi forma clipului video. Echipa YouTube a făcut anunţul pentru această actualizare pe Twitter cu textul „Adio bare negre”. În contextul în care avem ecrane din ce în ce mai mari la telefoane, problema ce va fi remediată în iminenta versiune de YouTube era una foarte arzătoare pentru utilizatori. Practic, nu puteai să profiţi de întreaga suprafaţă de vizionare, indiferent la ce artificii încercai să apelezi.