Facebook este cel mai bun exemplu că şi un site care valorează sute de miliarde de dolari ajunge să fie îngenuncheat de-o problemă, scrie Playtech.ro.

Pouya Darabi, dezvoltator web iranian, a descoperit şi a raportat o vulnerabilitate critică şi simplă pe Facebook la începutul lunii noiembrie. Aceasta ar fi permis oricărei persoane să şteargă orice fotografie de pe platforma socială.

Vulnerabilitatea a fost o urmare a opţiunii introduse de Facebook pentru sondaje.

A fost lansată de gigantul social media la începutul lunii pentru crearea de sondaje, care includ imagini şi animaţii GIF. Darabia a analizat caracteristica şi a constatat că, atunci când creează un nou sondaj, oricine poate înlocui cu uşurinţă ID-ul imaginii (sau adresa URL a GIF-ului) în cererea trimisă pe serverul Facebook cu imaginea ID a oricărei fotografii din reţeaua social media. „Când acea valoare a câmpului se modifică la orice alt ID de imagini, acea imagine va fi afişată în sondaj”, a explicat Darabi.

Acest hacker alb a declarat că a primit 10.000 de dolari recompensă de la Facebook după ce a raportat această vulnerabilitate pe 3 noiembrie. Nu e prima dată când Facebook a fost descoperit cu probleme mari de securitate cibernetică. În trecut, alţi specialişti au descoperit şi au raportat câteva probleme care le permiteau să şteargă videoclipuri, albume foto şi comentarii şi să modifice mesaje de pe platforma socială. Vestea bună e că o astfel de problemă n-a ajuns, încă, pe mâna cuiva care să vrea bani mulţi sau să facă pagube însemnate.