Giganţii în domeniul social media Google şi Twitter i-au răspuns duminică premierului britanic Theresa May, care a acuzat companiile în domeniul Internetului că sunt complice la atacuri teroriste prin faptul că oferă opiniilor extremiste ”spaţiul sigur de care au nevoie pentru a se reproduce”, relatează The Associated Press.

Reprezentanţi ai celor două companii au emis comunicate, duminică, în care subliniază că lucrează la îmbunătăţirea tehnologieii în vederea identificării şi eliminării conţinuturilor neadecvate, inclusiv postări şi fişiere care au legătură cu terorismul.

”Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei în cadrul unei abordări sistematice în vederea eliminării acestui tip de conţinut”, a declarat însărcinatul cu politica publică a Twitter în Marea Britanie Nick Pickles.

”Suntem hotărâţi să lucrăm în parteneriat cu Guvernul şi ONG-urile în abordarea acestor pobleme provocatoare şi complexe şi împărtăşim angajamentul Guvernului ca teroriştii să nu se exprime online”, a declarat Google.

Poliţia din Londra nu a spus ce rol - dacă a existat vreunul - au avut reţele de socializare sau informaţii de pe Internet în atentatul de sâmbătă noaptea din capitala britanică, soldat cu şapte morţi şi aproape 50 de răniţi.