Reţeaua de socializare Facebook a anunţat miercuri că îşi intensifică lupta împotriva informaţiilor false ("fake news"), prin monitorizarea comportamentelor online suspecte, cum ar fi postarea de mesaje numeroase sau repetitive sau închiderea contului, informează APF.

Obiectivul Facebook este cel de a garanta că oamenii sunt ceea ce pretind a fi pe reţeaua de socializare. "Am constatat că, atunci când oamenii se prezintă pe Facebook aşa cum sunt în viaţa reală, ei acţionează în mod responsabil", a susţinut pe un blog Shabnam Shaik, membră a echipei de protecţie şi sprijin din cadrul Facebook.

"Conturile false nu aplică acest model şi sunt strâns legate de crearea şi distribuirea de spam-uri", a adăugat ea.

Orice cont suspect este suspendat, iar cel care îl deţine este supus unor controale de identitate.

În Franţa, intensificarea luptei duse de Facebook împotriva conturilor suspecte a condus la intervenţii în cazul a 30.000 de conturi, a precizat Shabnam Shaik.

Noile măsuri ar trebui să permită Facebook "să reducă spam-ul, dezinformarea sau orice alt conţinut înşelător adesea distribuit de creatorii de conturi false", a adăugat ea.

Printre noile caracteristici anunţate de Facebook, se mai numără semnalarea mai uşoară a mesajelor suspecte şi căutarea mai simplă a subiectelor, mai informează AFP.