Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut, miercuri, o întrevedere cu Elisabeta Moraru, country manager Google România, şi Marcin Olender, manager pentru politici publice şi relaţii guvernamentale al diviziei Google pentru Europa Centrală şi de Est, în context fiind abordate, printre altele, teme ce ţin de securitatea cibernetică şi oportunităţile de promovare a României în mediul online, inclusiv cu ajutorul Google Maps.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, cu prilejul întâlnirii au fost discutate şi aspecte care ţin de dezvoltarea societăţii informaţionale şi a competenţelor digitale din România, precum şi despre crearea Pieţei Unice Digitale.

Totodată, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat faptul că inovaţia şi iniţiativele în mediul digital pot reprezenta pentru ţara noastră o poartă spre viitor, acestea fiind strâns legate de valorificarea unor importante oportunităţi comerciale şi educaţionale şi, implicit, de îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

"Cu atât mai mult în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE în 2019 de către ţara noastră, vrem să demonstrăm că România este o ţară modernă, cu un profil dinamic şi inovator, cu specialişti foarte bine cotaţi din punct de vedere al competenţelor şi nivelului de expertiză. Este important să facem cunoscute atuurile deţinute şi performanţele înregistrate de România pe domeniile sale de excelenţă, iar industria IT este unul dintre cele mai performate şi are una dintre cele mai rapide rate de creştere în ultimii ani", a declarat Birchall, citată în comunicat.

De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost convenită continuarea dialogului pe subiectele de interes comun, în special în vederea pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE.