Google a făcut echipă cu cinci mari orchestre din lume în încercarea de a atrage iubitorii de muzică clasică să folosească serviciul propriu de streaming muzical, scrie AFP. Numită Classical Live, iniţiativa pune la dispoziţie utilizatorilor serviciului Google Play concerte ale Orchestrei filarmonice din New York sau ale Orchestrei Simfonice din Londra.

Totodată, în acest proiect au fost incluse Orchestra Simfonică din Boston, Orchestra Simfonică din Cleveland, precum şi Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam.

"Classical Live îşi propune să sporească numărul ascultătorilor de muzică clasică, ceea ce ne dorim şi noi, să pună la dispoziţia marelui public muzică de calitate", a spus Kathryn McDowell, managerul Orchestrei Simfonice din Londra.

McDowell a arătat că parteneriatul Orchestrei Simfonice din Londra cu Google poate aduce în playlist-ul tinerilor concerte excepţionale, şi asta pentru că gustul lor pentru muzică este mult mai rafinat decât s-ar crede.

Google Play este un serviciu Google care constă într-un magazin online de melodii, filme, cărţi şi aplicaţii pentru sistemul de operare Android.

PUBLICITATE
Numită Classical Live, iniţiativa pune la dispoziţie utilizatorilor serviciului Google Play concerte ale Orchestrei filarmonice din New York sau ale Orchestrei Simfonice din Londra.