Cei de la Google au anunţat la conferinţa anuală a dezvoltatorilor câteva noutăţi importante. Au prezentat o parte dintre cele mai importante tehnologii şi aplicaţii la care au lucrat, pe care urmează să le lanseze în următoarea perioadă. Iată patru dintre cele mai spectaculoase noutăţi care vor apărea de la Google:

Android M. Va fi noua versiune a celui mai popular sistem de operare pe smartphone-uri, dezvoltat de Google. Una dintre principalele noutăţi pe care le aduce noua versiune a sistemului de operare Android este că va avea suport pentru USB-C.

Asta înseamnă că smarphone-urile se vor încărca mai repede. Potrivit celor de la Google, telefoanele cu Android se vor încărca de trei ori mai repede.

De asemenea, prin această versiune vei avea avantajul de a alege la ce îi dai acces unei aplicaţii pe care o instalezi. Noul sistem de operare va oferi şi servicii de plată direct cu smartphone-ul, prin aplicaţia Android Pay.

Google Now. Noutatea din această aplicaţie  este că îţi scanează informaţiile de pe ecran şi îţi oferă opţiuni. Spre exemplu, dacă cineva îţi trimite un mail în care îţi recomandă un film, această aplicaţie vine imediat cu: trailer, distribuţia sau la ce cinematografe din apropierea ta rulează.

Youtube, Google Maps şi Chrome vor putea fi folosite şi offline, atunci când nu ai o conexiune la internet. Spre exemplu, timp de două zile, prin aplicaţia Youtube, poţi salva în arhiva contului tău un clipuri şi să le urmăreşti fără conexiune la internet.

În Google Maps, atunci când ai internet, setezi punctul în care vrei să ajungi, iar harta, cu toate sfaturile de direcţionare va funcţiona şi offline.

Google Photos este o altă aplicaţie pe care s-a pus mare preţ anul acesta. Cei de la Google oferă spaţiu nelimitat în Google Drive pentru cei care folosesc aplicaţia Photos. Condiţiile sunt ca fotografia să nu aibă mai mult de 16 megapixeli, iar clipurile video să fie maxim la rezoluţie full HD.