Wall Street Journal a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri că a fost victima unui atac cibernetic revendicat pe Twitter de un hacker care propunea spre vânzare coduri de acces la serverul cotidianului economic american.
În ediţia sa online, citidianul de afaceri, care face parte din acelaşi grup ca agenţia de presă financiară Dow Jones Newswire, afirmă că serviciul său infografic a fost "piratat de o parte terţă", adăugând că pentru moment nu au fost constatate "pagube".
"În acest stadiu, nu vedem nicio dovadă privind vreun impact asupra clienţilor Dow Jones sau a informaţiilor personale ale clienţilor", a asigurat o purtătoare de cuvânt a cotidianului, citată în articol.
Nicio alterare a infograficelor nu a fost dezvăluită pentru moment, dar sistemul este încă în "curs de examinare", asigură cotidianul, precizând că mai multe computere au fost deconectate de la Internet pentru "izolarea" atacurilor.
Wall Street Journal (WSJ) susţine că a descoperit această intruziune informatică după "revendicarea" ei pe Twitter de către un hacker care oferea, în schimbul banilor, informaţii despre clienţi dar şi date care să permită accesarea serverului cotidianului.
Potrivit lui Andrew Komarov, expert în securitate informatică ce a alertat cotidianul, un astfel de acces ar permite "modificarea articolelor", "adăugarea unor conţinuturi noi (...) şi suprimarea unor conturi de utilizatori".
Potrivit WSJ, Komarov, directorul firmei californiene IntelCrawler, este pe urmele acestui hacker care s-a făcut cunoscut, succesiv, sub pseudonimele Rev0lver şi Worm şi care a fondat o piaţă neagră a "punctelor slabe informatice" denumită Worm.in.
Statele Unite au alertat în mai multe rânduri cu privire la pericolele criminalităţii informatice şi impactul lor economic. La jumătatea lui iulie, secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a afirmat că un atac cibernetic "reuşit" ar putea ameninţa stabilitatea financiară a ţării.