Cu toate că telefoanele dual SIM nu mai sunt atât de populare pe întreg mapamondul, LG şi MediaTek lucreaza împreună la Android-uri Triple SIM.

În încercarea de a ajuta un pic posesorii mai multor cartele telefonice din ţările aflate în dezvoltare, LG vrea să-şi concentreze o parte din resursele financiare pentru dezvoltarea unui terminal triple SIM perfect.

Cei mai mulţi dintre noi preferă să folosească două telefoane decât să treacă la un dual SIM, totuşi, când vine vorba despre condiţiile financiare precare, adopţia telefoanelor dual SIM este prima care are de beneficiat. În contextul în care numărul operatorilor de telefonie s-a înmulţit semnificativ în fiecare ţară, pe acelaşi sistem şi gadgeturile cu trei SIM-uri pot deveni soluţii la probleme.

Odată cu lansarea primelor smartphone-uri dual SIM s-au descoperit şi numeroase probleme legate de modul în care dispozitivele respective interacţionau cu două apeluri simultane. Cei de la LG, împreună cu Mediatek, au luat în calcul toate dificultăţile pe le pot întâmpina cu scopul de a le preveni în viitoarele terminale. O parte semnificativă din tehnologia folosită a fost creată de MediaTek, doar ca LG să se ocupe de realizarea smartphone-urilor efective cu trei SIM-uri. Efortul comun al celor două companii va putea fi şi cumparat, context în care mulţi alţi producători de telefoane vor încerca să creeze triple SIM-ul perfect.