Un iPhone placat cu aur şi personalizat cu imaginea preşedintelui Vladimir Putin, urmează să fie scos la vânzare în Rusia, anunţă presa internaţională. Comercializat sub numele „Caviar”, gadget-ul a primit deja numele neoficial „telefonul Putin”.

Designul iPhone, îmbunătăţit cu o carcasă realizată din aur de 18 carate, pe care a fost gravat portretul liderului rus şi un citat din imnul naţional al Rusiei, restrânge într-o oarecare măsură plaja de posibili cumpărători ai Caviar. Mai mult, telefonul este produs în ediţie limitată şi scos la vânzare cu preţul de 147.000 de ruble (în jur de 4.300 de dolari), relatează bbc.com.

Aparatul a fost conceput de Perla Penna, o companie italiană deţinută în prezent de ruşi. Într-un comunicat de presă care anunţă lansarea Caviar, reprezentanţii companiei spun că produsul are ca public ţintă oficialii guvernamentali ruşi şi directorii companiilor de top.

Printre argumentele pe care Perla Penna le aduce persoanelor interesate să cumpere un astfel de gadget se numără şi faptul că deţinătorii telefonului ar fi serviţi întotdeauna cu prioritate în Nisa sau Monte Carlo. Motivul pare a fi unul evident. „Comunitatea internaţională vede în preşedintele rus o întruchipare a puterii, vigorii şi rezistenţei, un personaj care nu face compromisuri, agresiv şi gata să ia măsuri drastice”, explică reprezentanţii companiei care a creat „Telefonul Putin”.