CSU Asesoft este cea mai de succes echipă ploieşteană. Faptul că aseară a câştigat cel de-al 10-lea titlu de campioană nu a mai surprins pe nimeni în România. Era ceva absolut banal, deşi orădenii au jucat formidabil şi s-au agăţat de fiecare fază pentru a încerca să răstoarne toate calculele hârtiei.

Experienţa superioară a baschetbaliştilor lui Arnautovic, obţinută în meciurile de o asemenea importanţă, a fost cea care a făcut ca Asesoft să joace mai inteligent finalul de meci, atunci când s-a desprins în câştigătoare.

A fost 3-2, la general, cu Oradea, la capătul unei finale foarte frumoase.

Să mai lauzi performanţele Asesoftului, în condiţiile în care echipa asta a acaparat titul de campioană de atâţia ani, ar putea fi considerat un surplus. Nu este deloc aşa, pentru că, deşi unii nu realizează asta acum, rezultatul este fabulos. Este genul de rezultat despre care se va vorbi în tot acest secol, pentru că pare imposibil ca altă echipă din România să mai reuşească o asemenea performanţă.

Să fii contemporan cu această echipă a Asesoftului este un privilegiu imens, satisfacţia că Ploieştiul este buricul baschetului masculin românesc fiind una nedisimulată şi cât se poate de firească. Pentru asta, trebuie să mulţumim Asesoftului!