Atacul Petrolului a fost unul spre care putem privi cu mândrie doar dacă ne referim la turul campionatului. Doar patru atacanţi de meserie, cel puţin teroretic, a avut Petrolul în lotul sezonului recent încheiat. Hamza, Dore, Camara şi Tamuz.

Cum un atacant capătă vizibilitate doar atunci când marchează, a existat la Petrolul o mare problemă, din acest punct de vedere, în partea secundă a campionatului.

Dintre cele 18 goluri marcate de atacanţii Petrolului (dintr-un total de 53 reuşite de echipă, procentul fiind, oricum, unul mic), 14 au fost marcate în turul campionatului!!! Hamza a marcat nouă goluri, iar Dore- cinci! Odată cu plecarea lor la Botev Plovdiv, în iarnă, s-au volatilizat şi golurile marcate de atacanţi pentru echipa ploieşteană, situaţie care a adâncit, justificat,  regretul fanilor petrolişti faţă de plecarea lui Hamza. Cu tot tam-tam-ul de rigoare!

Doar de patru ori au mai marcat atacanţii Petrolului în partea secundă, Tamuz, de trei ori, şi Camara, o dată, chiar în ultimul meci al sezonului. Un bilanţ catastrofal din acest punct de vedere, greul fiind dus, inclusiv la finalizare, de mijlocaşi, aşa cum am detaliat în materialul anterior.

Chiar şi aşa, petroliştii pot privi înapoi cu mândrie, pentru că şi în condiţiile în care atacanţii au fost inexistenţi pentru Petrolul, echipa a reuşit cel mai bun sezon din istorie, din perspectiva numărului de puncte acumulate.

Cu Tamuz care a arătat că are potenţial, mai ales după ce va face şi pregătirea de vară cu Petrolul, dar şi cu Patrick Nkoyi, venit de la Fortuna Sittard, Petrolul are cel puţin doi atacanţi de bază pentru viitoarea ediţie de campionat. În care îmi vine greu să cred că aceşti atacanţi, fără să aibă probleme medicale, vor marca doar de patru ori într-un tur de campionat. Aşa că, măcar din această perspectivă, este de aşteptat o creştere semnificativă în viitoarea ediţie de campionat.