Afirmaţia îi aparţine lui Cosmin Contra, antrenorul Petrolului. Este un semn clar că antrenorul lupilor galbeni a înţeles perfect mesajul care trebuie să-i ghideze strategia de pregătire a meciului cu echipa batavă. Contra a văzut la lucru formaţia din Arnhem la meciul cu Bayer Leverkusen. Vitesse a pierdut la scor meciul cu nemţii, 0-4, dar Contra nu se lasă păcălit de scor. Olandezii au avut două bare, câte una în fiecare repriză, şi au mai ratat şi un penalty. Mai mult, au existat şi alte ocazii bune la olandezilor, astfel încât există destul motive de îngrijorare. Mai les că obiectivul declarat al lui Contra pentru meciul de joi este acela ca Petrolul să nu primească gol.

Cea mai bună veste pe care a primit-o Petrolul, din perspectiva adversarei din turul al treilea preliminar, este aceea că Wilfried Bony (în foto), cel mai bun jucător al echipei în sezonul trecut şi golgheterul lui Vitesse cu 31 de goluri marcate în 30 de meciuri, a plecat acum 20 de zile la Swansea.

Există, însă, şi reversul acestei situaţii. Vitesse l-a vândut pe Bony la Swansea pentru 12 milioane de lire sterline, ceea ce îi conferă statut de echipă puternică, pentru că nu sunt multe echipe care să vândă jucători pe aceste sume. Apoi, revenind la situaţia actuală, Vitesse mai are în lot doi jucători tineri, de doar 22 de ani,  şi foarte buni, ei fiind principalele pericole pentru petrolişti. Este vorba despre Renato Ibarra, un ecuadorian care este folosit în banda dreaptă, rapid şi cu o tehnică bună în regim de viteză şi despre Gael Kakuta, mijlocaş, foarte puternic, împrumutat de la Chelsea.

Marele avantaj al Petrolului, în afara terenului propriu şi dincolo de aportul  fanilor din tribună, îl reprezintă faptul că echipa ploieşteană a disputat, deja, cinci partide oficiale, în vreme ce Vitesse a jucat doar meciuri amicale, ultimele două fiind pierdute: 1-2 cu Lierse şi 0-4 cu Leverkusen.