Petrolul va organiza două partide fără spectatori în peluze la meciurile de acasă şi va trebui să achite o amendă de 30 000 de lei pentru că suporterii au folosit materiale pirothenice la meciul cu Steaua.  Mai mult, Pecanha a fost suspendat două etape şi amendat cu 3000 de lei, iar Romario a primit patru etape de suspendare şi o amendă de 6000 de lei. De partea cealaltă, Steaua a primit doar o amendă de 60000 de lei din cauza fanilor care au rupt scaunele de pe Ilie Oană şi au forţat pătrunderea pe teren.

Acestea sunt lucrurile care se ştiu, deja. Ceea ce ştiu mai puţini este faptul că Petrolul nu a avut niciun reprezentant pentru a-şi apăra cauza la Comisia de Disciplină, ceea ce nu este în regulă. Ori nimeni din club nu a ştiut că trebuie să meargă acolo, ori aceste sancţiuni au fost asumate. Orcium, Petrolului i-a trecut glonţul pe la ureche înainte de meciul cu Steaua, atunci când a existat riscul ca Petrolul să fie sancţionată cu închiderea peluzelor din cauza incidentelor de la Chiajna, de la meciul cu Viitorul.

Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat ca Petrolul să aibă peluzele închise la meciul cu Steaua. Aşa, le va avea la următoarele două meciuri de pe Ilie Oană.

Păcat, însă, că Reghecampf nu a primit nicio sancţiune după incidentele de la Ploieşti, deşi a fost evident că a avut o atitudine provocatoare. Dacă niciunul dintre oficialii meciului, arbitrul de centru sau observatorii, nu a trecut în raport asta, atunci înseamnă că ar trebui să se gândească serios dacă ştiu să facă meseriile astea!