Pentru aşa ceva merită să fii suporter al unei echipe. Petrolul a reuşit, în campania europeană din vară, să stabilească o conexiune ireală în urmă cu ceva timp. Nu clubul în sine, ci fanii Petrolului, care au reuşit, prin ceea ce au făcut la Ploieşti şi la Arnhem, să le arate fanilor lui Vitesse ce înseamnă pasiune de suporter petrolist. La rândul lor, fanii batavi au apreciat imediat acţiunile ploieştenilor şi au promis că vor susţine Petrolul, de câte ori vor avea ocazia. Atenţie, vorbim despre fanii unei echipe pe care Petrolul a eliminat-o din Europa League, la ea acasă, la ultima fază a meciului retur!!!

Fără niciun fel de ranchiună, ba dimpotrivă, olandezii au rămas fanii Petrolului şi nu doar din vorbe. L-au susţinut pe Hamza, de la distanţă, atunci când tunisianul a avut acel conflict cu Radu Mazăre, şi vor susţine Petrolul, din tribunele lui Ilie Oană, la meciul cu Steaua. Asta după ce, aseară, au fost invitaţi de suporterii Petrolului la Yell Wolf Pub.

Biletele la meci le-au fost procurate, din timp, de fanii petrolişti din cea mai frumoasă peluză a fotbalului românesc, cea a lupilor galbeni,  astfel încât cei patru olandezi ( dintre care o fată) vor fi părtaşi la spectacolul grandios pe care l-au pregătit ploieştenii cu ocazia celor 90 de ani de Petrolul. Şi, de asemenea, vor putea vedea live cum Petrolul se impune în faţa Stelei.

Dincolo de jocul în sine,care pare fi acum doar apendicele spectacolului de pe Ilie Oană,  rămâne cea mai mare realizare a sezonului pentru Petrolul, dar şi pentru Ploieşti, aceea că galeria Petrolului şi cea a olandezilor de la Vitesse sunt înfrăţite. Şi  acesta este doar ”începutul unei frumoase prietenii”.

Welkom lieve Vitesse fans!