În perioada 9 – 11 mai 2014, secţia de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti organizează, la Sala Olimpia, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment înscris în Calendarul Federatiei Internationale de Gimnastica pe anul 2014.

Clubul Sportiv Municipal este primul si singurul club din România care a acreditat la Forul international de specialitate turneul de gimnastică ritmică pe care îl organizează. 

Licenţa obţinută de CSM Ploieşti pentru “Spring Cup” reprezintă pentru participanţi o garanţie a organizării şi derulării competiţiei în conformitate cu regulamentul tehnic internaţional în domeniu, unanim acceptat de Federaţiile Internaţionale afiliate la FIG.

Ajunsă în acest an la a sasea ediţie, organizatorii acestui eveniment asteapta participarea a 20 de delegatii: 9 din Brazilia, Ecuador, Italia, Moldova, Slovacia si Ucraina, si 11 delegatii din Romania: Arad, Baia-Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Constanta, Iasi, Resita, Targu-Mures si Ploiesti. Gimnastele vor concura in cadrul a cinci categorii, pe echipe sau individual, dar si in spectaculoase finale pe obiecte.

 Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a înscris în concurs 10 gimnaste la categoriile Minnies (6-8 ani) – Sabina Enache, Erika Mãcinic si Anisia Dragan; Children (9-10 ani) – Miruna Ciocîrlan si Daria Motângã; Prejuniors (11-12 ani) – Denisa Stoian, Ana Toma si Delia Gheorghe si Juniors (13-15 ani), Cesima Nechifor şi Adriana Cretu. Doua din gimnastele legitimate la clubul ploieştean sunt componente ale Lotului National de Gimnastica Ritmica al României, este vorba de Cesima Nechifor (13 ani) si Denisa Stoian (11 ani).