Au mai rămas de disputat 6 etape din actuala ediţie a Ligii Naţionale la fotbal. Cum Steaua s-a distanţat suficient de locurile 2-3, ocupate în prezent de Astra şi Petrolul, este puţin probabil să mai asistăm la o surpriză.

În mod practic, duelul pentru locul 2 în campionat va ţine capul de afiş în acest final de stagiune. Programul celor două teamuri angrenate în acest duel este echivalent, Petrolul având însă de disputat acasă derbyul cu Steaua, pe care nu are voie să-l rateze dacă vrem argintul în competiţie.

Iată şi programul celor două echipe :

PETROLUL are de jucat următoarele meciuri: BOTOŞANI (A), ACS POLI (D), VASLUI (A), VIITORUL (D), STEAUA (A), CORONA (D).

ASTRA va disputa următoarele întâlniri : CFR CLUJ (A), GAZ METAN (D), SĂGEATA (A), BOTOŞANI (D), ACS POLI (A), VASLUI (D).

Interesant  este că ambele echipe vor avea în trei din cele şase meciuri rămase, aceeaşi adversari. Este vorba despre FC Botoşani, ACS Poli Timişoara şi  SC Vaslui.

Cel mai important meci din cele rămase de jucat de către galbeni-albastri este indiscutabil cel cu Steaua, în penultima etapă a campionatului, fiind ultimul meci pe teren propriu al echipei petroliste.

În ecuaţia disputei pentru locul 2, meciul cu Steaua este obligatoriu unul de 1 solist, cu atât mai mult cu cât, în tur, Petrolul a fost superioară echipei steliste, jucătorii Stelei mimând jocul în ultimele minute, în aşteptarea izbăvitorului fluier final care a consfinţit un 1-1. Rezultatul a dezavantajat echipa noastră care a fost evident mai bună şi a ratat pe final câteva ocazii de a se desprinde în câştigătoare.

În rest, Petrolul are meciuri extrem de accesibile, urmând să întâlnească echipe de care poate trece „en fanfare” dacă se va păstra jocul ofensiv arătat în meciul de la Constanţa, cu Săgeata Năvodari.

De cealaltă parte, Astra are un meci greu acasă, cu CFR Cluj, antrenorul clujenilor, Vasile Miriuta, fiind decis să dea startul revirimentului echipei lui Arpad Paskany şi să îşi salveze o carte de vizită cam pătată de ultimele rezultate ale clujenilor. În deplasare, Astra va juca cu Mediaşul, Botoşaniul şi Vasluiul, toate aceste echipe fiind dornice să înfrângă Astra, fie din nevoie de puncte (Mediasul) fie din dorinţa de palmares ( Botoşaniul şi Vasluiul).

Important este ca echipa noastră să joace la victorie în toate meciurile şi să abandoneze mentalitatea păguboasă a jocului pentru un egal. Şi, tot atât de important este că brigăzile de arbitrii să nu se implice direct în stabilirea clasamentului final al competiţiei, Petrolul fiind recunoscută ca o „victimă favorită” a fluieraşilor.

Până la urmă, deşi imnul nu se cântă decât pentru locul 1, ar fi bun şi locul 2. Însă asta doar cu promisiunea fermă că la anul vom lua titlul, pentru Ploieşti, pentru suporteri, pentru Ilie Oana şi ceilalţi nemuritori din familia Petrolului.