De toate ambiţiile şi de toate speranţele fanilor care aşteptau de la Petrolul să câştige, sau măcar să aibă şansa să câştige un trofeu. Golul lui Tamuz, după execuţia fabuloasă a lui Albin, a părut că rezolvă calificarea. Nu a fost aşa! Unii vor spune că a fost ghinion, alţii vor recunoaşte, cinstit, că atunci când îţi propui puţin, nu ai parte de nimic. De ce s-a retras Petrolul atât de mult după ce a marcat, de ce a arătat ca o echipă de pluton, dominată clar, de ce l-a introdus pe Morar care, bezmetic, a luat două galbene în 2 minute, doar Lucescu ştie! Şi trebuie să îşi asume această ratare! Care doare al naibii de tare, Astra fiind reprezentanta unui oraş de sămânţari ai fotbalului. Sigur, dacă nu era şutul acela deviat de la ultima fază, altfel apărea Lucescu! Aşa va spune el! Dacă Hoban nu ar fi fost bălmăjit când la mijloc, când fundaş, nu ar mai fi greşit, la ambele goluri! Sunt prea mulţi ”dacă”, domnule Lucescu.

Realist vorbind, poate, măcar acum, Lucescu se uită în oglindă şi recunoaşte faptul că, dacă măcar îşi propunea măcar să câştige, în tur, poate era mai bine! Dar, dacă tu, antrenor de Golf, crezi că ai avantaj după 0-0 şi stai pe banca unei echipe care s-a băgat toată în poartă după ce a dat gol, în retur, atunci explică-le acum ploieştenilor, de ce vor privi de la televizor finala cupei.  Şi de ce, din frumoasa emulaţie pe care Petrolul a creat-o, în special anul trecut, în oraş a mai rămas doar oleacă! Aţi avut dreptate, domnule Lucescu, calificarea s-a jucat în două meciuri! În care nu v-aţi propus, niciodată, să câştigaţi, ci doar să nu pierdeţi!

Petrolul a fost la câteva secunde de o calificare în finală, aşa cum a fost la câteva secunde de eliminarea din sferturi, cu FC Vaslui. Cum în viaţă, în general, lucrurile astea se reglează, e clar că adevăratele cauze ale eliminării trebuie căutate în altă parte! Când stai tot timpul cu mâna întinsă spre destin, mai primeşti şi scuipaţi în palmă! Câştigătorii sunt aceia care forţează destinul, nu se roagă de el! Oare, cineva de la Petrolul s-a gândit la 1-0 pentru ploieşteni că echipa trebuia să profite şi să încerce să mai marcheze? Ca să nu mai tremure la ultima fază?

Păcat de suporteri, care au arătat, din nou, că limitele pasiunii lor pentru Petrolul nu vor putea fi atinse niciodată de veneticii din teren!  Şi, mai ales, de aceia de pe bancă!

Foto: prosport