Atunci când eşti privat de anumite lucruri, de anumite trăiri, o perioadă mai lungă de timp tânjeşti după ele. Şi, odată reapărute în universul tău, le savurezi, redescoperi nesaţul!

Aşa s-a întâmplat şi cu Petrolul, la meciul cu Gaz Metan Mediaş, câştigat de petrolişti cu 2-0. Fără să aibă un joc încântător, în prima parte, Petrolul a intrat la cabine cu avantaj de un gol, după reuşita lui Albin, la o lovitură liberă executată de Teixeira. Era minutul 36 al meciului, unul care, până atunci, fusese unul de luptă. După pauză, Petrolul şi-a majorat avantajul după o lovitură de colţ executată de acelaşi Teixeira. Mustivar a marcat din 6 metri, şi-a pus tricoul în cap şi a primit al doilea galben, fiind eliminat.

Petrolul a rămas astfel cu un om în minus, dar cu avantaj de două goluri. Lucescu a gestionat perfect ultima jumătate de oră, schimbările sale fiind inspirate. Mai întâi l-a scos din teren pe Camara şi l-a introdus pe Morar. L-a adus din banda stângă în centru pe Teixeira, şi l-a trimis pe Morar în stânga. Apoi, conştient că ardelenii vor forţa în atac, l-a înlocuit pe Fernandez cu Alcenat, revenit după accidentare, tocmai pentru ca haitianul să profite de spaţii, punându-şi în valoare viteza foarte bună. În final, i-a dat minute şi lui Tamuz, care l-a înlocuit pe Albin, aplaudat la scenă deschisă de tot stadionul. Tamuz a avut două ocazii mari, pe care singur şi le-a creat, în vreme ce Gaz Metan, cu om în plus, a ameninţat în mod serios poarta lui Pecanha o singură dată, la lovitura liberă executată bine de Ciprian Petre.

Aşa s-a scris istoria unei victorii logice. Aşteptate şi obţinute fără dubii. Doar Cristi Dulca, antrenorul oaspeţilor, a văzut că echipa lui a avut foarte multe ocazii şi l-a acuzat pe arbitru că a tras cu Petrolul, deşi, cine a fost la meci a văzut, mai degrabă, că a fost invers!

Mă rog, opinia lui Dulca nu mai contează decât pentru el. Important este faptul că Petrolul s-a deblocat din menghina remizelor taman înainte de returul semifinalei cu Astra. Un semn bun, remarcat şi de suporteri, care au încheiat seara apaludându-şi jucătorii şi cerându-le, onest, dar ferm: Să vină Cupa la Ploieşti!

Foto: digisport