Petrolul nu a câştigat nici cu Dinamo, dar a făcut un joc mult mai bun decât cele anteriore, de când echipa a fost preluată de Răzvan Lucescu. Spre deosebire de celelalte partide, nu doar jucătorii, ci şi antrenorul Lucescu au arătat că vor să câştige acest joc.

Lucescu a început meciul cu Mustivar şi Camara printre titulari, ambii fotbaliştii fiind protagonişti pentru Petrolul în acest meci. Dar, de departe, omul numărul 1 pentru petrolişti a fost Juan Albin, fotbalistul de clasă, poate singurul, pe care Petrolul îl are în lot. Albin a reuşit dubla, după ce marcase şi în tur pentru Petrolul, contra lui Dinamo. A transformat impecabil lovitura de la 11 metri primită de Petrolul în minutul 4, a marcat golul al doilea, a dat două pase pe culoar pentru Camara, a câştigat toate duelurile aeriene în care a fost implicat şi a avut chiar şansa triplei, dar şutul lui puternic, din prima, a fost respins de pe linia porţii de Popa.

Dinamo a rămas în joc în prima parte doar graţie unui şut fabulos al lui Bărboianu, care nu mai marcase de doi ani, dar a prins execuţia vieţii, punctând de la 30 de metri, în vinclu. În rest, Petrolul a controlat jocul, a ratat şi a intrat la cabine cu un avantaj minim doar graţie faptului că Radu Petrescu nu a văzut un henţ clar al lui Geraldo, în careul Petrolului.

Probabil, afectat de greşeala făcută, Petrescu a fluierat în partea secundă doar în favoarea lui Dinamo, tolerând tragerile de timp, uneori chiar ordinare, ale bucureştenilor, acordând galbene cu nemiluita petroliştilor şi dictând doar patru minute de prelungire, chiar dacă s-au efectuat şase schimbări şi chiar dacă doar la aşa zisa accidentare a lui Naumovski au fost două minute de întrerupere.

În rest, Guilherme şi-a dat un autogol stupid, care le-a dat dinamoviştilor motiv să aibă pentru ce să tragă de timp, Camara şi Zicu au ratat ocazii mari pentru Petrolul, iar Elton, de la Dinamo, a ratat incredibil, la ultima fază a meciului, victoria pentru Dinamo.

A fost, din nou, un rezultat de egalitate pentru Petrolul, al patrulea consecutiv în campionat, dar, de această dată, faţă de partida de cupă cu Astra, Petrolul a avut destule momente în care a jucat un fotbal bun. Mai ales că nu a putut conta pe Mutu, Teixeira şi Alcenat. 

La final, Stoica şi-a cerut scuze pentru ieşirea nesportivă pe care a avut-o în finalul primei reprize, când a fost trimis în tribună de Radu Petrescu, a punctat faptul că echipa lui tânără a avut în faţă fotbalişti foarte buni, cei ai Petrolului, şi a spus că publicul de la Ploieşti este absolut minunat.

De partea cealaltă, Lucescu a admis că acesta a fost cel mai bun joc al echipei de la venirea lui, a punctat că Petrolul trebuia să tranşeze jocul încă din prima repriză, la ocaziile pe care le-a avut după 2-1, a declarat că echipa va lupta până la capăt pentru locul al doilea, dar şi pentru Cupa României, şi a anunţat că ar fi tentat să rămână antrenor al Petrolului şi pe viitor, nu doar până în vară.

Asta a fost, în linii mari, istoria meciului dintre Petrolul şi Dinamo, un egal altfel pe care l-a bifat Petrolul! Totuşi, păcat că Albin a terminat benzina în repriza a doua!