Petrolul a ieşit din Cupa Ligii tot în primul tur şi tot învinsă cu 1-0. Diferenţa faţă de sezonul trecut a fost că, acum, lupii au luat gol dintr-un ofsaid curat nesemnalizat de tuşierul Gabriel Stroe, din Argeş.

A mai fost o diferenţă, şi anume numărul de mâini moarte jucate de galben-albaştri la Timişoara. Chiar dacă, statistic, lupii au fost mai ceva mai periculoşi ca timişorenii, multe faze au fost încurcate de aceste mâini moarte, atât în atac, cât şi în apărare. În prima repriză, de exemplu, flancul stâng al Petrolului, cu Porret şi Varga, a fost pur şi simplu paralizat. Sebi Tudor a mutat corect apoi, trimiţându-l pe Varga în dreapta şi aducându-l în locul său pe Peteleu, echilibrând astfel cele două flancuri.

 Ca şi în jocurile precedente, s-a văzut că ploieştenilor le lipseşte, nu atât faza ofensivă, cât capul limpede din atac. Nimeni, dar nimeni, nu se potriveşte acestui rol . Unde mai pui şi că unii dintre jucători aleargă parcă fără cap...

În fine, luând gol din ofsaid - cu dreptatea în mână, aşadar – Petrolul s-a stins încet şi sigur, deşi Sebi Tudor, mai curajos ca Selymes şi Iordănescu la un loc, a terminat meciul nu cu doi, ci cu trei atacanţi, trimiţându-i în teren şi pe Tamuz, şi pe Lemnaru, lângă Moussa.

Am „scăpat” de o grijă. Rămân toate celelalte.

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)

Marcatori: Elek (67)

ACS Poli: Kirschstein – Belu Iordache, Luchin (cpt), Cânu, D. Popescu – Sarmov, Lllorente – Bărbuţ, Zicu (57 Hernandez), Goga (63 Curtean) – Elek (89 Artean). Antrenor: Florin Marin.

FC Petrolul: Pecanha – Beţa, Benga, Genev (83 Bucşa), Porret – Marinescu (cpt), Ropotan – Peteleu (86 Lemnaru), Zoubir, Varga (77 Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.

Cartonaşae galbene: Goga, Belu Iordache, Elek, Curtean/Varga, Ropotan, Pecanha

Au arbitrat: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Stelian Slabu (Braşov) şi Gabriel Stroe (Argeş).

Arbitru de rezervă: Florin Miron (Constanţa).

Observatori: Valer Şulea (Braşov) şi Aron Huzu (Sibiu).