Unul dintre cele mai puternice turnee internaţionale de gimnastică ritmică, MTK Cup, a avut loc în perioada 13-16 martie, la Debrecen, în Ungaria.

54 de gimnaste cu vârste cuprinse între 11 si peste 15 ani, reprezentând 18 tari: Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Croatia, Estonia, Finlanda, Georgia, Kazahstan, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina si Ungaria.

Competitia s-a desfasurat la Fonix Arena din Debrecen, o sală multifuncţională care a oferit participanţilor condiţii excepţionale de concurs

La categoria Prejunioare, reprezentanta CSM Ploieşti, Denisa Stoian, a făcut echipă cu reprezentanta CS Olimpia Bucureşti, Denisa Mailat, obţinând, la finalul întrecerilor, aurul pe echipe, cu un total de 79,717 puncte, cu 8,334 puncte mai mult decat următoarea clasată, Ungaria. Aurul din aceste medaliile obţinute de cele două românce a fost cu atât mai strălucitor cu cât a fost obţinut  în Ungaria, chiar de ziua Ungariei, în detrimentul Ungariei!

În afara acestui titlu, Denisa Stoian a mai obţinut 2 medalii de bronz, pentru exerciţiul fără obiect (12,700 puncte) şi coardă (13,033 puncte), şi un loc IV pentru exerciţiul cu mingea (12,350 puncte).

La categoria Junioare, Cesima Nechifor a participat in afara concursului, fiind pentru ea o bună ocazie de a fi prezentă la o competiţie de asemenea importanţă.

Una peste alta, participarea ploieşteană la MTK Cup a fost un success, Liliana Băescu, coordonatoarea secţiei de gimnatică ritmică de la CSM Ploieşti avânt motive de satisfacţie. Atât din partea Denisei Stoian, care a arătat, în concurs, ce valoare are gimnastica ritmică ploieşteană, cât şi din partea Cesimei Nechifor, care, deşi a participat în afara concrsului, a avut parte de o experienţă care o va ajuta în viitoarele competiţii la care va participa.