Nimic surprinzător şi nici spectaculos la prezentarea lui Răzvan Lucescu în postura de antrenor al Petrolului. Suficient de jovial, Lucescu jr. a vorbit despre entuziasmul pe care-l are şi a insistat asupra faptului că vrea ca Petrolul, până la finele sezonului, să joace 15 meciuri oficiale, aluzia fiind clară, la disputarea finalei Cupei României!

“Sunt fericit că lumea s-a gândit la mine pentru a continua munca fantastică pe care a făcut-o Cosmin la Petrolul. Vin cu entuziasm, cu dorinţa de a face lucruri bune şi insist pe ideea că, până la vară, Petrolul să dispute 15 meciuri! Am venit să ajut! Cosmin m-a sunat, mi-a spus că are o ofertă de la Getafe şi m-a întrebat dacă vreau să vin acum! Dacă nu ar fi fost această conjuctură, cu plecarea lui Cosmin într-un campionat puternic, nu aş fi revenit până la vară în fotbalul românesc. Poate a contat şi prezenţa lui Mutu la Petrolul, un jucător fantastic, care are charismă. Cu siguranţă el va fi căpitanul echipei!”, a declarat Lucescu.

Întrebat despre şansele Petrolului la câştigarea unui trofeu, Lucescu nu a fost chiar inspirat: “Despre titlu, întrebaţi-i pe cei de la Steaua!”, a punctat noul antrenor al Petrolului. Lucescu a admis faptul că nu a văzut niciun meci al Petrolului atât timp cât a fost în Qatar, şi a recunoscut franc faptul că, dacă în vară va avea o ofertă dintr-un campionat puternic, o va lua în considerare: „ Nu am venit să plec imediat! Eu am semnat contractul pentru un an şi jumătate, dar cu o menţiune. În vară, ne aşezăm la masă şi discutăm dacă rămân sau nu. Dacă vine o ofertă dintr-un campionat puternic, trebuie să o iau în considerare!”, a declarat Lucescu.

Dan Capră, patronul clubului petrolist, a anunţat că venirea lui Lucescu la echipă nu presupune niciun efort financiar suplimentar pentru club, asta înseamnând că nu s-a plătit primă de instalare, dar şi că Răzvan Lucescu va avea acelaşi contract, din punct de vedere financiar,  ca al lui Contra.