Florian Walter a murit, duminică seara, în jurul orei 22:00, la vârsta de 56 de ani! Fostul acţionar al lui Dinamo şi patron al Petrolului şi U Cluj era în stare critică, în urma atacului cerebral suferit.

Florian Walter a creat Romprest, cel mai mare grup de curăţenie şi strângerea gunoiului din România. La un moment dat, AIG, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, a deţinut un pachet de acţiuni în afacerea Romprest.

Omul de afaceri fusese transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti la Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca"şi fusese operat în seara în care a suferit atacul cerebral. Forian Walter a fost operat de celebrul doctor Şerban Brădişteanu.

În urma intervenţiei medicale, starea sa era semi-stabilă, dar cu şanse mici de supravieţuire.

Walter mai suferise un preinfarct pe vremea când fugise de justiţie în Dubai, în octombrie 2015. În 2010, fusese operat tot pentru probleme cardiace.

Walter a venit ca acţionar la Dinamo la începutul anilor 2000 şi a plecat în 2009, când s-a dus la U Cluj. La formaţia din Ardeal a stat 3 ani, în 2012 mutându-se la Petrolul.

Pe 5 martie 2016, Walter a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite. Pe 6 martie a fost arestat în România şi eliberat pe 5 august, dată de la care se află sub control judiciar. Florian Walter, patronul Romprest, a fost acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014.