Întotdeauna mi-a plăcut să ascult oamenii care au făcut sport atunci când îşi amintesc despre momentele frumoase din activitatea lor. Au o trăire aparte, de parcă ar fi în mijlocul evenimentelor trecute chiar în clipa când le povestesc. Am retrăit sentimentul acesta acultând-o pe Liliana Anton.

A fost una dintre jucătoarele importante ale handbalului feminin ploieştean. Era clasa a cincea când a început să joace acest sport. Prima experienţă a fost ca portar. Dar a fost o joacă şi atât! Realizările importante au venit atunci când a evoluat pe postul de coordonator de joc. Asta chiar dacă, de-a lungul carierei, a mai jucat şi ca inter dreapta sau ca extremă (şi stânga şi dreapta). A evoluat pentru Vulturul Ploieşti, dar şi pentru Universitatea Bucureşti, fiind inclusă şi în circuitul echipei naţionale. La echipa bucureşteană a fost colegă şi cu Simona Arghir, un nume uriaş al handbalului feminin românesc. Liliana Chelba era una dintre cele mai promiţătoare handbaliste ale României atunci când a decis să abandoneze cariera sportivă. Avea să devină doamna Anton, după căsătoria cu Mircea, dar amintirile handbalistice le-a adunat într-un colţ al sufletului ei, şi le mai şterge de praf din când în când, redându-le strălucirea de altădată.

La un moment special din viaţa ei, Liliana Anton, o adevărată doamnă, primeşte din partea Jurnalului Prahovean un strop de apreciere. Poate e puţin, dar este! Şi, dacă se spune că în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie, Mircea Anton ştie că există mult adevăr în aceste vorbe!