Steve Simon, preşedintele Asociaţiei de Tenis Feminin (WTA), a precizat că federaţia va renunţa la turneele programate în China, dacă statul nu răspunde acuzaţiilor jucătoarei şi nu dă detalii despre starea sa de sănătate precum şi despre locul în care aceasta se află.

 

Pentru anul următor, federaţia are programate zece turnee în China, în valoare de zeci de milioane de euro, însă Simon a spus că forul este dispus să le retragă: ”Femeile trebuie respectate, nu cenzurate. Jucătoarea este mai importantă decât afacerile noastre în China”.

 

Sportiva chineză nu a mai apărut în public de mai multe săptămâni, după ce pe 2 noiembrie a spus că a fost agresată sexual de către Zhang Gaoli, fost vicepreşedinte al Chinei. Ea a făcut anunţul pe o reţea locală de microblogging. Ulterior postarea a fost ştearsă, dar nu înainte să fie preluată de presă.

 

Shuai a relatat că a fost invitată la locuinţa fostului lider chinez pentru a juca tenis cu familia acestuia, dar a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu Zhang. Totuşi, Shuai a scris că nu are dovezi să susţină acuzaţiile. Atât Zhang, cât şi şefii statului chinez nu au comentat acuzaţiile.

 

În ultimele zile, reprezentanţii WTA şi jucătoarele de top au cerut socoteală autorităţilor chineze, prin mesaje marcate cu hashtag-ul #WhereIsPengShuai, care s-au viralizat mai ales pe Twitter. Presa chineză a publicat zilele trecute un email care i-a fost atribuit lui Peng Shuai, în care scria că este bine, însă organismele internaţionale consideră că mesajul este unul fals, lansat de autorităţi.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro