Deocamdată, ştirea asta cu plecarea lui Benga de la Petrolul nu a fost confirmată. Dar valuri s-au făcut! Normal, aş spune, pentru o perioadă plină de astfel de momente, în toată presa sportivă mondială, nu doar în aceea românească. Bun, Bornescu ar fi anunţat asta pe facebook. Că nu e treaba lui Bornescu să facă astfel de lucruri, chiar dacă ar fi adevărate, este o altă poveste. Iar dacă a postat sau nu Bornescu este, din nou, altă poveste. Important este dacă pleacă sau nu Benga. Şi, dacă tot s-a ajuns aici, hai să vedem de ce nu trebuie să plece Benga.

În primul rând, pentru că a devenit o certitudine. Nu mai vorbim despre Alex Benga care era o speranţă atunci când a venit prima dată la Petrolul, în liga a II-a, vorbim acum despre un fundaş central cu experienţă, care a dat siguranţă în multe momente, alături de Geraldo. Benga nu ar trebui să plece pentru că aici are viitor, în vreme ce, în altă parte, la PAOK Salonic, de exemplu, ar fi doar la număr, cel puţin în prima fază. Benga nu ar trebui să plece pentru că are o şansă mare de a lua titlul cu Petrolul, Benga nu ar trebui să plece pentru că a marcat în Ghencea şi nu ar trebui să plece pentru că are ADN  de lup galben. Petrolul l-a adus pe Benga pentru că avea nevoie de el. Nu l-a luat doar aşa, de ochii lumii. El ar trebui să fie viitorul lider al defensivei ploieştene, după plecarea lui Geraldo, care va deveni de actualitate.

Acum, dacă oferta grecilor este reală şi este de peste un milion de euro, intră în discuţie şi acest aspect. Pentru că nu orice fundaş din România primeşte o astfel de ofertă. Dacă va fi aşa, atunci e clar că Petrolul este deja în tratative cu un alt fundaş, unii spunând chiar că ar fi vorba de Luchin, care nu mai e dorit la Dinamo. Să-l dai pe Benga pe un preţ bun şi să aduci un alt fundaş central de valoare ar fi o afacere, dar nu neapărat un câştig în plan sportiv pentru Petrolul. Singurul câştig, deocamdată, ar fi ca Benga să nu plece. Să nu uităm că Petrolul Ploieşti are cea mai bună apărare din campionatul României, iar acest fapt i se datorează şi lui Alex Benga.