31 de competiţii de fotbal din România au fost anulate, de către conducerea FRF, în urma consultării cu membrii afiliaţi!

Decizia a fost luată, miercuri după amiază, după o şedinţă online la care au participat reprezentanţii tuturor centrelor de copii şi juniori afiliate la FRF. Singurele cluburi din Prahova au fost CSM Ploieşti şi Petrosport Ploieşti. CSM Ploieşti a fost reprezentată de Adrian Teodorescu, preşedintele Secţiei Fotbal, iar Petrosport de Iulian Cojocaru, referent al FRF pentru grupele de copii.

"Felicitări dle Burleanu pentru decizia de a consulta absolut toate cluburile. Predecesorul dvs, Mircea Sandu, nici nu concepea că la nivelul de copii şi juniori pot exista competiţii.Colegii mei trebuie să înţeleagă că în acest moment sănătatea este pe primul plan. Trebuie să avem grijă de sănătatea copiilor noştri, pentru a avea fotbalişti talentaţi, de viitor", a spus Teodorescu.

Federaţia Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanţii cluburilor, a decis să încheie sezonul competiţional pentru copii şi juniori. Singura competiţie care rămâne doar întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câştigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

În urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi, din dorinţa de a proteja copiii şi a diminua riscul infectării, având în vedere şi faptul că nu există o miză competiţională de tip retrogradare/promovare, dar şi pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administraţia FRF a luat decizia de a anula toate competiţiile de copii şi juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiţii. În acelaşi timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condiţiile sanitare şi legale o vor permite.

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competiţiile de copii şi juniori organizate de FRF şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal până la redeschiderea şcolilor.

Competiţiile anulate în sezonul 2019/2020 prin decizia de astăzi a comitetului de urgenţă

JUNIORI:

U19: Campionatul Naţional U19, Campionatul Judeţean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19
U17: Liga Elitelor U17, Campionatul Naţional U17, Campionatul Judeţean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17
U16: Liga Elitelor U16
U15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15
U14: Turneul Speranţelor
U13: Campionatul Naţional U13
U11: Campionatul Naţional U11
U10: Interliga Naţională
U9: Interliga Naţională
U8: Interliga Naţională
U7: Interliga Naţională

*Liga Elitelor U19, întreruptă prin decizia Comitetului de Urgenţă din 9 martie, rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluţie pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League.

JUNIOARE:

U15: Campionat Naţional U15
U13: Campionat Naţional U13

FUTSAL:

U19: Campionat Naţional U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19

GRASSROOTS:

ONSS – Învăţământ primar
ONSS – Învăţământ gimnazial
ONSS – Învăţământ liceal
Campionat Naţional Universitar
Campionat Naţional Universitar de Futsal
Campionat Unificat în 7

*Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior şi Fotbal şi feminitate, întrerupte şi ele în urma deciziei Comitetului de Urgenţă din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte epidemia .

Întâlniri cu membrii afiliaţi în vederea identificării celor mai bune decizii pentru fotbalul românesc cu efect pe termen mediu şi lung

Administraţia Federaţiei Române de Fotbal a avut marţi şi miercuri întâlniri prin videoconferinţă cu membrii afiliaţi, pe fiecare eşalon în parte. Astfel, după ce ieri au avut loc întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2 şi, ulterior, cu cei ai cluburilor din Liga 3, azi s-au desfăşurat în mediul online şi întâlnirile cu reprezentanţii cluburilor de futsal şi fotbal feminin.

În cadrul acestor discuţii au fost abordate problemele cauzate de epidemia , modul în care fotbalul a fost afectat, situaţia la nivelul fiecărui eşalon în parte şi s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce priveşte finalizarea competiţiilor. A fost o primă serie de întâlniri, una de consultare şi prezentare a opţiunilor avute la acest moment, fiecare participant având posibilitatea de a-şi exprima părerea în ceea ce priveşte deciziile ce ar trebui luate.

Urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă serie de întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, când e de aşteptat să existe mai multe informaţii de la nivelul autorităţilor în ceea ce priveşte posibilitatea reluării evenimentelor sportive.

Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân aceleaşi:

  • Siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive;
  • Sustenabilitatea financiară a cluburilor;
  • Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante;
  • Specificitatea fiecărui eşalon competiţional.