Jucătorii echipei Atletico Madrid au acceptat diminuarea salariilor cu 70 la sută, pe durata opririi activităţii sportive din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat, joi, clubul din capitala Spaniei.

Atletico Madrid a comunicat, pe site-ul oficial, prima echipă şi membrii Comitetului de conducere al clubului vor contribui în mod egal la sumele necesare pentru susţinerea salariului a 430 de angajaţi.

 

“Încă de la început, obiectivul clubului a fost studierea de posibile măsuri pentru a face faţă acestei situaţii delicate şi de a reduce cât mai mult efectul asupra salariilor angajaţilor săi. Acordul încheiat cu prima echipă va permite, de asemenea, să susţină salariul a 430 de angajaţi, un complement din care sunt excluşi doar jucătorii şi tehnicienii din echipele profesionale. Pentru a face acest lucru, prima echipă va contribui cu jumătate din suma necesară, iar membrii Comitetului de conducere al clubului, format din CEO şi directorii diferitelor zone, cealaltă jumătate.”, au transmit oficialii clubului pe site-ul propriu.

 

Madrilenii au şi al doilea scenariu în plan dacă situaţia se agravează. Jucătorii de la prima echipă şi cei din staff şi conducere să achite 50 la sută din salariile celorlalţi angajaţi “obişnuiţi” ai clubului.

 

 

Sursa: www.realitateasportiva.net