Clubul Real Madrid a fost pus în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus, cu echipele de fotbal şi baschet, informează presa iberică. La Liga a fost suspendată două săptămâni, în consecinţă.

 

Federaţia spaniolă a decis să suspende timp de două săptămâni fotbalul profesionist. Primele două divizii, LaLiga şi Segunda. Nu se mai putea continua. Liderii fotbalului, ai sportului spaniol plănuiau de câteva zile o decizie radicală.

 

În cazul fotbalului, ceea ce s-a întâmplat la Real Madrid a fost ultima picătură. Faptul că unul dintre cele mai importante cluburi a intrat în carantină i-a obligat să ia măsuri rapide. În această după-amiază, federaţia iberică s-a reunit de urgenţă şi a hotărât să suspende fotbalul profesionist. Deocamdată, doar pentru următoarele două săptămâni. Primele două divizii, LaLiga şi Segunda, iau pauză forţată. În acest moment, în Spania sunt 2.240 de persoane infectate şi 55 de morţi.

 

Ştirea iniţială

 

Protocolul a fost deja demarat, urmând ca un anunţ oficial să fie făcut public în următoarele ore.

 

Totul a pornit de la un jucător din echipa de baschet a madrilenilor, Trey Thompkins (29 de ani) care a fost depistat pozitiv cu COVID-19, potrivit LaSexta. La aflarea veştii, elevii lui Zidane, împreună cu staff-ul tehnic, au părăsit urgent baza de pregătire, chiar în timpul unui antrenament.

 

Panica s-a instalat, întrucât sunt mai multe părţi comune în baza formaţiei „blanco” din Valdebebas, astfel că virusul s-ar fi putut transmite rapid de la o persoană la alta.

 

 

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro