Bogdan Steriopol, un fost impresar de jucători cu zero expertiză în educaţie şi fin al familiei Reghecampf, a ajuns consilierul Monicăi Anisie în Guvernul Orban, scrie gsp.ro

"Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România", îşi explică poziţia de consilier fostul impresar şi jurnalist Bogdan Steriopol.

Ca mulţi dintre cei ajunşi în aparatul public în ultimii ani, Steriopol face un master la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", facultate a Serviciului Român de Informaţii.

Fost jurnalist la ProSport, Gazeta Sporturilor şi Fanatik, ajuns apoi agent de fotbalişti şi fin al familiei Reghecampf, Bogdan Steriopol, 33 de ani, a fost numit consilier al Monicăi Anisie, noul ministru al educaţiei.

Fostul impresar a postat deja mai multe fotografii în noua ipostază, iar unul dintre comentariile pe care le-a făcut pe Facebook, lângă un selfie alături de Monica Anisie, este următorul: "Educaţia solidă este piatra de temelie a unui viitor de succes! A venit momentul ca învăţământul din România să se alinieze la standardele europene. Copiii noştri merită acest lucru, iar noi avem datoria morală să le asigurăm toate resursele necesare pentru o viaţă fericită".

A fost ajutor pentru Anamaria Prodan

Steriopol a fost, în anii 2000, ziarist la publicaţiile de sport, ProSport, Gazeta Sporturilor şi Fanatik, după care a devenit un apropiat al familiei Reghecampf şi a fost, mai întâi, un ajutor pentru Anamaria Prodan în transferul unor fotbalişti, după care a devenit chiar el agent de jucători.

A fost implicat activ pe piaţa transferurilor pentru multe cluburi de Liga 1 şi Liga 2 şi s-a axat mai mult pe filiera fotbaliştilor străini, pe care i-a adus la diverse echipe din România: Dunărea Călăraşi, Voluntari, Petrolul.

În 2014, Steriopol a devenit finul familiei Reghecampf. Începând din 2018, fostul jurnalist şi agent de fotbalişti a devenit activ în politică.

A făcut parte din organizaţia PNL Sector 2 Bucureşti, unde a fost implicat în mai toate proiectele filialei şi a fost unul dintre ajutoarele Monicăi Anisie, căreia ulterior Ludovic Orban i-a încredinţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Ce atribuţii va avea: fondurile europene şi relaţia cu MTS

În cadrul Ministerului Educaţiei, Steriopol se va ocupa, printre altele, de accesarea şi direcţionarea fondurilor europene, care să fie folosite pentru formarea şi perfecţionarea profesorilor. În plus, va fi responsabil de relaţia dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Noul consilier de la Ministerul Educaţiei urmează în momentul de faţă un master. E în anul 2, iar specializarea este Managementul informaţiilor de securitate naţională. Urmează cursurile la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", facultate care aparţine Serviciului Român de Informaţii.

I-a urat "La mulţi ani în puşcărie" lui Mihai Stoica

În vara lui 2013, Bogdan Steriopol, care încă era ziarist la acel moment, a fost protagonist într-un incident cu un oficial al echipei FCSB. După ce Mihai Stoica a fost implicat într-un scandal cu reporterii ProTV, înaintea unui meci de Champions League disputat la Skopje, Bogdan Steriopol i-a transmis lui MM un SMS pe telefon, în care i-a urat "La mulţi ani în puşcărie". Pe atunci, în Dosarul Transferurilor nu se dictase o sentinţă finală. Aceasta avea să apară în martie 2014, iar Stoica a fost condamnat la închisoare cu executare şi a stat în spatele gratiilor până în februarie 2016.

"Sunt aici pentru a clădi viitorul copiilor din România"

Bogdan Steriopol a comentat pentru Libertatea şi GSP numirea în Ministerul Educaţiei:

  • "Rolul meu la Ministerul Educaţiei este de a facilita relaţia interministerială dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Ca jurnalist am avut ocazia să cunosc îndeaproape această lume a sportului, să înţeleg cum funcţionează, de ce anume este nevoie pentru a face performanţă şi cât de important este să investim în copii şi tineri"
     
  • "Anii de experienţă în jurnalism au fost o lecţie pentru mine: am învăţat cât de important este să relaţionezi cu cei din jurul tău, ce valoare însemnată are munca în echipă, perseverenţa, dorinţa de a fi mereu în top şi multe alte aspecte care m-au ajutat să mă dezvolt"
     
  • "Acum, când am devenit şi părinte, îmi dau seama că fără o educaţie adecvată, copiii noştri nu pot face performanţă. Nici în sport, nici în alte domenii"
     
  • "Sunt aici pentru a pune umărul la clădirea viitorului copiilor din România. Ştiu unde sunt lipsuri şi vreau să găsim soluţii să reparăm sistemul"
     
  • "Pe mine nu aspectul financiar m-a convins să accept această funcţie, aici nu se plăteşte mult mai bine decât în presa scrisă. Mi-am dat seama că trebuie să acţionez, că nu mai trebuie să aştept de la alţii răspunsurile pe care eu le am deja"